Класическото наргиле, познато още като водна лула, се появява на

...
Класическото наргиле, познато още като водна лула, се появява на
Коментари Харесай

Наргилето - традиция пренесена в съвременната култура

Класическото наргиле, познато още като водна лула, се появява на бял свят през 20 век. Според някои теории, то има индийски корен, а съгласно други – индиански, защото се е считало, че първото население на актуалните американски територии е пушило тютюн през отворите на пробита тиква. Историческите сведения и хипотези общо взето не са единомислещи по мотиви произхода на обичайното наргиле. Нещо, което обаче е несъмнено, е, че потреблението му продължава и до ден сегашен. Наргилето от дълго време не е единствено част от културата и традициите на арабския свят. Наргилето е типичен аксесоар за развлечение и в Западната просвета, в това число и измежду младите. Именно заради тази причина напълно обикновено бе, наргилето, като всичко останало през днешния ден, да претърпи съответни промени под въздействието на новите технологии.

Електронното наргиле като артикул на въздействието на нововъведенията върху класическите ни движимости

Новите технологии, в реалност, прекатурнаха живота ни през днешния ден. Нещата, които познаваме от епохи или най-малко от десетилетия, скоро няма да бъдат същите. Ако изгодите и известността им са значими и в огромна степен за актуалната човешка цивилизация, те ще бъдат непокътнати и за в бъдеще, само че пък няма фрапантно ще се променят. Наргилето търпи същата тази трансформация. Днес, можем да срещнем новия образ на класическите наргилета е лицето на модерните. Електронните наргилета извършват същата функционалност като класическите, само че пък работят по друг метод, а също така и наподобяват по друг метод. На процедура, по визия те наподобяват на добре познатите електронни цигари, заради което и мнозина бъркат двете понятия. Начина на работа с двата вида наргилета – електронни и типичен – също е друг. И въпреки всичко има ли нещо общо сред тях?

Прилики сред класическите и електронните наргилета

Да стартираме с приликата сред модерните електрически наргилета и класическите наргилета. Категорично, би трябвало да стартираме с функционалността им – те са част от сферата на заниманието и се употребяват за наслаждение. И в двата случая, извършват що годе същата роля като обичайните произведения от тютюн, т.е. цигарите. Нещо повече – в доста случаи потребителите настояват, че чувството е същото, да пушил електронно наргиле е като да пушиш класическо наргиле. Тук би трябвало да прибавим и, че електронните наргилета, както и класическите, също могат да бъдат закупени, надлежно употребявани в необятна гама от усети съгласно потребителските желания. И по този начин – едно и също ли е тогава да пушиш класическо и електронно наргиле? Всъщност, не…

Съществени разлики сред класическите и електронните наргилета

Ако биха били едни и същи, напорът за електронни наргилета в последно време нямаше да е толкоз огромен измежду потребителите. Те биха си траяли да употребяват добре познатите типичен наргилета. Само че догатката, че откакто даден апарат е оригиналност, следва да е по-труден за потребление и привикване с него, тук не важи. Напротив, доста по-лесно е да пушите електронно наргиле. То не изисква да го разпалвате, цялостните и по този начин нататък. Буквално ви е необходим един бутон, с цел да го задействате. Освен това, технологията, с която работи това наргиле, разрешава оптимално количество течност да бъде разпределено за една дръпка. Всъщност, електронните наргилета са основани по този начин, че да работят до несъмнено време, т.е. те имат период на валидност. Той не зависи от времето, през което го употребявате, а от направените дръпки. Всяка дръпка е с един и същи интензитет. Обикновено, модерните модели електронни наргилета се вършат за от 300 до 1000 дръпки според от производителя и съответния дизайн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР