Класация на UnicefЗа хората, които искат да се преместят, класациите

...
Класация на UnicefЗа хората, които искат да се преместят, класациите
Коментари Харесай

Кои държава са най-подходящи за отглеждане на деца?

Класация на Unicef

За хората, които желаят да се реалокират, класациите за страни с висок стандарт на живот страни сигурно биха били потребни. Говорейки за децата обаче се сблъскваме с доста повече фактори от това - " Колко е междинният приход и има ли икономическата непоклатимост? ", които оказват не по-малко въздействие, предава Военновъздушни сили, представена от Агенция Фокус.

Част от тези фактори включват здравето и щастието на локалните деца, качеството на образованието, политиките за фамилни отпуски, а даже кои страни имат най-вече зелени площи или детски площадки.

Това са факторите, върху които Unicef ​​се концентрира в своите " докладни карти " за благосъстоянието на децата. Важно е да се означи, че класациите им преглеждат единствено най-богатите страни в света - и не всички данни може да съставляват идентичен интерес за фамилиите на емигранти. Техните открития обаче оказват помощ за построяването на една проницателна картина за това какво в действителност е да отглеждаш деца в другите страни по света.

Япония

Япония е преди всичко по физическо здраве, което преглежда детската смъртност и затлъстяването. И в най-новата отчетна карта на Unicef ​​през 2022 година, която особено преглежда средата, в която порастват децата, се класира на второ място за " света към детето " – категория, която включва аспекти като градско зелено пространство и сигурност на придвижването. Япония също има най-ниския % на детско затлъстяване, ниска детска смъртност и извънредно ниски равнища на замърсяване на въздуха или водата, засягащи децата.

Освен това е една от най-безопасните страни за фамилиите, и то освен във връзка с пътни произшествия. Общият % на убийства в Япония е най-нисък от всички страни.

Дори в средата на Токио децата просто се разхождат и вървят на учебно заведение сами. Това е изцяло обикновено, тъй като е в действителност безвредно

Факторът на сигурност не значи единствено, че фамилиите могат да се провиснал малко.

Освен най-високите оценки за здраве и сигурност, Япония има и една от най-хубавите просветителни системи в света, заемайки 12-то място измежду 76 страни и райони, съгласно оценките на OECD. Държавата дава великодушни права за заплатен наставнически отпуск, като на всеки работещ родител се оферират към 12 месеца – макар че страната работи върху стимулирането по-специално на бащите да го вземат.

Естония

Естония заема върхова позиция в класацията заради редица значими аспекти, измежду които: Децата са изложени на по-малко замърсяване на въздуха, по-малко шумово замърсяване и по-малко пестициди, в сравнение с в съвсем всяка друга богата страна. Има повече градски зелени площи от доста други народи, в това число Съединени американски щати, Канада, Австралия и Обединеното кралство, и е изключително евентуално децата да кажат, че се радват на оборудванията за отдих в квартала, като да вземем за пример детски площадки.

Естония също има втория най-нисък % на бебета, родени с поднормено тегло от всяка богата страна, което нормално се смята за добър индикатор.

Едно от най-големите привличания обаче може да бъде просветителната система на Естония: децата имат по-добри умения по математика, естествени науки и просветеност от всяка страна отвън Азия. Наблягат се и на цифровите умения.

" Вече в детските градини има роботика, " смарт " таблети и по този начин нататък, като всички са употребявани като част от образованието, основано на игра ", споделя Ана-Май Мейсак, началник на плана в Естонския съвет за обучение и юноша, който изследва системите за ранно обучение в страната.

Естония има една от най-щедрите политики от която и да е страна в света, със своите 100 дни отпуск по майчинство, както и 30 дни отпуск по бащинство, последван от 475 дни заплатен наставнически отпуск, като би трябвало да бъдат разграничени или употребявани почасово – до тригодишната възраст на детето. До 60 от тези дни и двамата родители могат да останат у дома по едно и също време и двамата и да получат възнаграждение. Всеки родител също получава 10 работни дни заплатен отпуск за развъждане на дете за всяко дете, до момента в който детето навърши 14 години, като този отпуск е наличен както за непрекъснати, по този начин и за краткотрайно пребиваващи в Естония, в това число чужденци.

Испания

Испания е водеща в класациите, с изключително ниски равнища на детска заболеваемост. И макар по-лошите като цяло оферти във връзка с обществени, просветителни и здравни услуги, съгласно Уницеф, децата в Испания имат извънредно положително богатство. Държавата се подрежда на трето място по психическо здраве на децата и на четвърто по съществени университетски и обществени умения. Тя е идентична с Холандия във връзка с това какъв брой деца споделят, че се сприятеляват елементарно (81%).

Лори Зайно, която се реалокира в Мадрид от Чикаго преди 15 години, към този момент е майка на малко дете. Тя споделя, че един от най-освежаващите аспекти от живота в Испания е до каква степен културата " прегръща " децата.

" Тук е в действителност обществено задоволително да водиш детето си на всички места - заведения за хранене, питейни заведения. Напълно обикновено е да видиш семейство с малко дете да се разхожда в близост в среднощ ", разяснява тя.

" Необходим е огромно изпитание, с цел да запазите децата си тихи и спокойни, тъй че да не тормозят другите хора. В Испания никой не се тревожи за това. Всички са някак щастливи и шумни и просто се любуват на фамилното време дружно, на открито. "

Родителският отпуск важи и за майките и бащите, като получават по 16 седмици отпуск, заплатен на 100% от заплатите им, след което майката може да вземе неплатен отпуск до три години или да понижи работното си време.

Тези варианти са налични за всеки законно пребиваващ, регистриран в испанската система за обществено обезпечаване, който е правил вноски за минимум 180 дни през последните седем години. Както при другите изброени страни, това не е съвършено - неналичието на налични грижи за деца е един изключително огромен проблем, като 33% от родителите споделят, че желаят да има повече налични грижи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР