Кийлогър и програма за отдалечен достъп са двата основни инструмента,

...
Кийлогър и програма за отдалечен достъп са двата основни инструмента,
Коментари Харесай

Хакери атакуват фрийлансъри в известни сайтове

Кийлогър и стратегия за далечен достъп са двата съществени инструмента, с които биват атакувани потребителите на въпросните запаси.
MalwareHunterTeam сигнализираха, че са записали дейна акция на платформите на Freelancer.com и Fiver – известни фрийлансърски уеб сайтове, при която биват популяризирани зловредни стратегии. В един от случаите, хакерите са изпратили известие към разработчик с атачмънт и искане за цената на труда му и време за осъществяване на план, а в различен случай е бил изпратен документ със злотворен макрос с името My details.doc. Засечените зловредни стратегии са от вида RAT (remote access trojan), както и кийлогър (програма, записваща натисканите клавиши).

MalwareHunterTeam поучават потребителите на въпросните запаси да не не помнят да конфигурират решение за сигурност на системите си и да деактивират задействането на макроси в документните си четци. Не забравяйте, че в случай че имате подозрение за даден файл, може да го ревизирате за съществуването на злотворен код на уебсайт, като VirusTotal, където той ще бъде сканиран благодарение на голям брой антивирусни стратегии и ще получите детайлности за дейностите му.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР