Китното село Пасарел се намира на към 30 километра от

...
Китното село Пасарел се намира на към 30 километра от
Коментари Харесай

Ужас! На какво прилича имот на Иван Ласкин

Китното село Пасарел се намира на към 30 километра от София и непрекъснато е било притегателно като магнит за почитателите на виладжийския способ на живот, природата и чистия въздух.  Малцина обаче знаят, че в него е минало детството на един от най-обичаните български актьори Иван Ласкин.

Далеч преди родата му да се премести в Банкя и сериалът „ Васко да Гама от село Рупча “ да го изстреля в звездния небосвод на актьорската компетентност, дребният Ванчо тичал по тучните поляни край селото и играел футбол с децата от махалата и с по-малките си братя Евгени и Светослав.
-->
Местните споделят, че неприятното момче на българското кино и театър бил доста хрисимо дете. Не правел бели, не чупел прозорци и не се катерел по дърветата, за да бере непознатите черници и череши. Семейството му било едно от най-заможните и най-покровителстваните от комунистическите ръководещи.Благодарение протекциите на локалния партиен секретар разкрили кръчма в къщата си в центъра на Пасарел.

 По мъжка линия цялата рода пиела в границите на умереното за българина – по малко, единствено че непрекъснато – всяка вечер.

Три месеца след гибелта на Ласкин в Пасарел бяха потърсени роднини на актьора, които биха могли да опишат също така за една от обичаните звезди на българското кино. 

Беше дете като всички деца. Като възрастен какво е правил – не знам. Може и да е пиел, но тук всички пият, ха-ха-ха. Пие се – кой колкото има. Не пие този, който няма алтернатива “, през смях споделя старецът, който  посреща екип на изданието.

„ Имотът на Ласкини е скъп. Собствениците му починаха отдавна. Бяха 4 сестри, а Ласкин има дял по линия на майка си, защото тя е живяла тук. През 50-те години дядо му беше учител в основното образователно заведение и тук се срещна с баба му и се ожениха. Беше бивш деятелен ремсист и по тази линия го трансферираха на работа в Банкя. Беше шеф на Административнопроцесуален кодекс в Банкя.

Бяха пуснали обява за продажба на парцела, единствено че нещо не се схванаха наследниците “, споделя баба Тина.

От тогавашната къща на два ката няма и помен. Покрив и стени са сринати до камък от безхаберие и разправии в рода. Никой не го е еня за дома на дядо Иван, чието име носеше Иван Ласкин.

Така, на процедура парцел за стотици хиляди левове на актьора Иван Ласкин в Пасарел се трансформира в змиярник – многочислените наследници не могат да се заловен за продажбата му, написа Уикенд..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР