Китайското министерство на търговията заяви в четвъртък, че има по-видими

...
Китайското министерство на търговията заяви в четвъртък, че има по-видими
Коментари Харесай

Китайската външна търговия се възстановява след ефекта на коронавируса

Китайското министерство на търговията съобщи в четвъртък, че има по-видими признаци за стабилизиране и възобновяване на външната търговия, макар че износът и вносът на страната към момента са под напън заради епидемията от ковид, която понижи търговията в международен проект, съобщи БНР.

Всички експортьори в провинциите Джъдзян и Тиендзин са възобнови производството си, до момента в който 70% от експортьорите в провинции Гуандун, Дзянсу, както и в Шандун, Шанхай и Чунцин към този момент са се върнали на работа, съобщи през днешния ден по време на седмичен брифинг ръководителят на отдела за външна търговия Ли Синцян.

Китайските управляващи също по този начин показаха, че потребителските разноски са почнали да демонстрират признаци на усъвършенстване през февруари, до момента в който продажбите на коли и на домашен уреди са отбелязали двуцифрен растеж през предишния месец.

Те означиха, че въздействието на ковид върху китайската промишленост за електроника е нищожно, а вносът на електронни артикули е към момента е постоянен.

И търсенето на автомобилния пазар в Китай демонстрира мощни признаци на възобновяване, като продажбите на коли са се нараснали с 14,8% в края на февруари по отношение на края на януари.

Ежедневно следените продажби на дребно пък са нарастнали в края на февруари с 5,6% в съпоставяне със средата на месеца. Китайските управляващи също по този начин показаха, че би трябвало да се вкарат целеви ограничения за стабилизиране на комерсиалните вериги за доставки.

За разлика от сигналите, че китайската стопанска система стартира последователно да се възвръща от шокът, провокиран от епидемията от ковид, останалият свят към момента се намира в ранна фаза на вирусната зараза и занапред ще би трябвало да се оправя с отрицателните стопански последствия. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР