Китайското министерство на отбраната обвини тайванското правителство, че целенасочено преувеличава

...
Китайското министерство на отбраната обвини тайванското правителство, че целенасочено преувеличава
Коментари Харесай

Пекин: Тайванското правителство преувеличава заплахата от китайска инвазия

Китайското министерство на защитата упрекна тайванското държавно управление, че целеустремено " преувеличава " въпроса за военна заплаха от страна на Пекин, с цел да си завоюва електорална поддръжка преди изборите, планувани за 13 януари, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.  

Вотът за президент и парламент ще оформи връзките сред Тайпе и Китай, който през последните години ускори военния си напън, отстоявайки претенциите си за суверенитет върху острова. С приближаването на изборите Тайван постоянно оповестява за китайски изтребители и военни кораби в региона, както и за балони, прелитащи над сензитивната зона на Тайванския пролив. 

Говорителят на китайското министерство на защитата Ву Цян през днешния ден съобщи на постоянен месечен брифинг, че виновността за напрежението е на тайванското държавно управление. " Властите от Демократическата прогресивна партия (ДПП) целеустремено преувеличават така наречен " военна опасност " от континентален Китай. Това напълно се прави в опит за продобиване на електорална поддръжка ", сподели Ву. 

Тази седмица тайванското министерство на защитата заяви, че не вижда никакви знаци за широкомащабна военна интензивност от страна на Китай в навечерието на изборите, само че означи, че продължава да следи обстановката.  

Говорителят на китайското военно ведомство разяснява на днешната конференция и връзките на страната му с Филипините. Той  посочи, че Пекин постоянно е зает с превъзмогването на разликите посредством разговор и съвещания, само че предизвести, че " няма да си затваря очите " за многократните провокации и тормоз от страна на Манила. Повод за думите му бяха обвинения, отправени от филипинското държавно управление, че китайски кораби употребяват водни оръдия против филипински плавателни съдове в плитчината Втори Томас в Южнокитайско море.

Освен това Ву прикани страните в Азиатско-тихоокеанския район да бъдат нащрек поради разполагането на спомагателни американски военни сили. 

По-рано този месец военачалник от Военновъздушни сили на Съединени американски щати съобщи пред японския вестник " Никей ", че през идващите месеци ще се реализира " забележителен прогрес " в реновирането изоставената авиобаза на остров Тиниан. В края на Втората международна война оттова са изхвърчали американските самолети, направили атомните бомбардировки на Хирошима и Нагасаки. Обновяването на въпросната база е част от напъните на американската войска да разположи военни самолети из целия Индо-тихоокеански район. Тиниан е един от Северните Мариански острови, които са американска територия, и се намира на към 200 км северно от Гуам, отбелязва Ройтерс.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР