Китайският външен министър Ван Йи и севернокорейски официален представител изразиха

...
Китайският външен министър Ван Йи и севернокорейски официален представител изразиха
Коментари Харесай

Китай и Северна Корея задълбочават двустранното сътрудничество

" Китайският външен министър Ван Йи и севернокорейски формален представител показаха твърда поддръжка и доверие във връзките сред страните си по време на извършена среща ", съобщи Агенция Франс Прес.


" Традиционното другарство сред Китай и Северна Корея е скъп актив, споделян и от двете страни ", сподели Ван на Пак Мьонг Хо, севернокорейски заместник-министър на външните работи, който води делегация в Пекин.

" В изискванията на неспокойната интернационална обстановка Китай и Северна Корея постоянно са се подкрепяли изрично и са си имали доверие, демонстрирайки стратегическото значение на двустранното приятелско съдействие ", добави Ван.

Пхенян разшири рекордния си брой оръжейни проби през тази година с изстрелването на ракета от клас ICBM, чийто евентуален обхват може да покрие територията на Съединени американски щати, съгласно японското министерство на защитата.

В отчета на китайското външно министерство за срещата в Пекин се показва, че двете страни са " обменили отзиви по въпроси от обща угриженост ", само че не се дават съответни детайлности за това какво е било разисквано.

Пекин " желае да работи със Северна Корея за задълбочаване на връзката и координацията, за увеличение на обмена и съдействието в разнообразни области и за поощряване на непрекъснатото и устойчиво развиване на китайско-севернокорейските връзки на приятелско съдействие ", добави китайският министър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР