Китайският шпионски балон, който по-рано тази година прелетя над САЩ,

...
Китайският шпионски балон, който по-рано тази година прелетя над САЩ,
Коментари Харесай

Китайският шпионски балон е използвал американска технология, за да шпионира САЩ

Китайският шпионски балон, който по-рано тази година прелетя над Съединени американски щати, е употребявал американска технология, която му е помогнала да събере аудио-визуална информация, съобщи в., като се базира на предварителни данни от следствието на случая.

Анализ на няколко американски отбранителни и разследващи организации откри, че балонът е разполагал с американско съоръжение, налично на пазара, както и с по-специализирани китайски датчици и друго съоръжение, с цел да събира фотоси, видеоматериали и друга информация, която да съобщи на Китай, написа " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки американски представители.

Данните водят до извода, че задачата на апарата е била шпионаж, а не метеорологични проучвания, както Китай твърдеше, показва изданието. Балонът обаче не наподобява да е изпратил данни на Китай от осемдневното си прехвръкване над Аляска, Канада и други щати.
Белият дом и ФБР за момента не са коментирали информацията на американското издание.

През февруари Съединени американски щати смъкна балона, който прелетя над поверителни военни обекти, и по този начин провокира дипломатическа рецесия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР