Китайският сайт AutoHome публикува снимки на най-достъпния кросоувър в гамата

...
Китайският сайт AutoHome публикува снимки на най-достъпния кросоувър в гамата
Коментари Харесай

Първи снимки на най-евтиното SUV на Skoda

Китайският уебсайт AutoHome разгласява фотоси на най-достъпния кросоувър в гамата на Skoda две седмици преди формалното показване на модела на автосалона в Пекин. Kamiq ще се създава от взаимно дружество на SAIC и Volkswagen, а продажбите стартират през лятото.



Цените на най-евтиното SUV на Skoda в Китай ще стартират от 90 000 юана (€11 623). Базовата версия на Kamiq ще има единствено предно предаване и 1.5-литров бензинов мотор с атмосферно пълнене и мощ 110 к.с.



Автомобилът е дълъг 4 390, необятен 1 781 и висок 1 596 мм, а междуосието е 2 610 мм. Това прави Kamiq по-малък даже от удължената китайска трансформация на Yeti.



Съвсем не е изключено моделът въобще да няма версия с двойно предаване, защото полунезависимото задно окачване прави задвижването на задните колела проблематично. Освен това чехите се стараят да не навлизат в територията на Seat Arona и Volkswagen T-Roc, с които споделя платформата MQB-A0.



Информациите дали Kamiq ще се продава отвън Китай са спорни. От една страна Skoda едва ли би проектирала модел единствено за един пазар, само че от друга Поднебесната се употребява с привилегировано състояние поради големите продажби на чехите там.









Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР