Китайският производител на високотехнологични изцяло електрически автомобили XPENG обяви, че

...
Китайският производител на високотехнологични изцяло електрически автомобили XPENG обяви, че
Коментари Харесай

XPENG стъпи в Германия. Следват Франция, Италия и Великобритания

Китайският производител на високотехнологични напълно електрически коли XPENG разгласи, че компанията публично навлиза на един от най-големите и конкурентни европейския пазари на коли със 100% електрическо задвижване- Германия.

Успоредно с навлизането си на немския пазар, от XPENG анонсират също по този начин, че в най-скоро време, пред компанията предстоят лансирания на продуктите във Франция, Италия и Англия.

От XPENG споделят също по този начин, че въз основата на мощното си пазарно показване в Дания, Норвегия, Швеция и Нидерландия, от компанията са си сложили за цел достигането на 3% пазарен дял в сегмента на 100% електрическите коли в Германия до края на годината.

XPENG ще започва продажбите на своите коли в страната през май тази година, като в началото ще разчита на 24 продажбено-сервизни местоположения и с очакване за развиване на мрежата до 120 такива до края на 2026 година.

Първоначално, в наличното портфолио на XPENG в Германия ще бъдат първокласните модели и , а няколко месеца по-късно ще бъдат добавени и нови пазарни оферти.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР