Китайският производител на смартфони Xiaomi съобщи, че през 2018 г.

...
Китайският производител на смартфони Xiaomi съобщи, че през 2018 г.
Коментари Харесай

Xiaomi обещава да заработва само 5% печалба от устройствата си

Китайският производител на смарт телефони Xiaomi заяви, че през 2018 година устройствата ще донесат на компанията единствено 5% облага. Xiaomi, която се приготвя за излизане на борсата, свързва бъдещето си с услугите.

Освен смарт телефони, Xiaomi създава и десетки други устройства с поддръжка на мрежови връзки, в това число и скутери, пречистватели на вода и тв приемници. Всяка облага, получена от продажбите, превишаваща 5% сумарно, ще бъде разпределена сред потребителите. Това бе обявено от компанията без спомагателни детайлности.

Както отбелязва организация „Ройтерс“, Xiaomi е направила това заричане заради обстоятелството, че компанията се ангажира в интерес на вложителите. Тя ще постанова своя бизнес на пазара, готвейки се за IPO, в границите на който китайският производител може да бъде оценен на 100 милиарда $.
„Ние постоянно сме разглеждали нашата техника, като средство за даване на интернет-услуги на потребителите ни“. Това съобщи създателят и основен изпълнителен шеф на Xiaomi Лей Юн.

В интервала януари-октомври 2017 година, приходите на Xiaomi възлизат на 100 милиарда юана (15,8 милиарда долара). Сервизни приходи не се разкриват.

Изданието Hong Kong Economic Times написа, че Xiaomi може да излезе на борсата при започване на май 2018 година Пазарната капитализация на сдружението сега на IPO ще бъде от 65 до 70 милиарда $. Според Bloomberg, през май Xiaomi ще подаде заявление за IPO и ще може да разчита на оценка от 100 милиарда $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР