Китайският президент Си Цзинпин ще бъде на държавно посещение в

...
Китайският президент Си Цзинпин ще бъде на държавно посещение в
Коментари Харесай

Китайският лидер все пак отива в Москва, в понеделник

Китайският президент Си Цзинпин ще бъде на държавно посещаване в Русия от понеделник по покана на съветския президент Владимир Путин, оповестиха от пресслужбата на Кремъл в петък.

Си ще остане в Русия три дни, като съгласно Москва е планувано и сключване на значими двустранни документи.

" По време на диалозите ще бъдат разисквани настоящи въпроси за по-нататъшното развиване на всестранните партньорски връзки и стратегическото взаимоотношение сред Русия и Китай ", се споделя в известието.

Според пресслужбата е планувана и замяна на отзиви в подтекста на задълбочаването на руско-китайското съдействие на интернационалната сцена.

Китайското външно министерство удостовери визитата. Негов представител, представен от Ройтерс, съобщи, че " задачата на визитата е " по-нататъшно задълбочаване на двустранното доверие ".

Както Пекин, по този начин и Москва не загатват войната в Украйна измежду тематиките в дневния ред на визитата. В края на февруари и започване на договаряния. Той беше признат благосклонно в Киев, само че. Те предизвестиха Пекин, че даване на оръжия на Русия ще ескалира спора.

Според първичните известия за идната аудиенция след срещата с Путин.

 Ролята на Китай във войната в Украйна: Може ли да бъде медиатор Ролята на Китай във войната в Украйна: Може ли да бъде медиатор

За последно Путин и Си се видяха при започване на февруари 2022 година, седмици преди началото на войната, като мнозина допускат, че съветският президент е уведомил китайския си сътрудник за проектите си да нападне Украйна.

По-рано през март, на първата сесия на 14-ото Общокитайско заседание на народните представители, Това стана допустимо след промени в конституцията, от която отпадна ограничаването за два петгодишни мандата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР