Китайският президент Си Дзинпин приветства връзките с Франция по случай

...
Китайският президент Си Дзинпин приветства връзките с Франция по случай
Коментари Харесай

Си Дзинпин приветства връзките с Франция

Китайският президент Си Дзинпин приветства връзките с Франция по случай 60-годишнината от установяването на дипломатически връзки, като прикани за по-близки връзки сред Париж и Пекин в изискванията на световно напрежение.


Във видеопослание, отправено на банкет в Пекин, Си съобщи, че шестте десетилетия дипломатически връзки са съдействали за " международния мир, непоклатимост и развиване ".

" Двете страни би трябвало праволинейно да развиват двустранните си връзки и да реагират на международната неустановеност със стабилността на китайско-френските връзки ", сподели Си.

Той прикани " двете страни взаимно да се застъпват за равнопоставен и спретнат многополюсен свят и икономическа глобализация, която е потребна за всички ".

През последните години Франция и Китай се стремят да укрепят връзките си, като през ноември 2023г. тогавашният първи посланик на Париж посети Пекин и съобщи, че двете страни би трябвало да " се стремят да намерят отговори на огромните провокации ".

Президентът Еманюел Макрон също посети страната през април, като в университет в Южен Китай получи посрещане като рок звезда от навалица от стотици студенти и почитатели./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР