Китайският президент Си Дзинпин пристигна на посещение в Унгария. Той

...
Китайският президент Си Дзинпин пристигна на посещение в Унгария. Той
Коментари Харесай

Си Дзинпин пристигна в Унгария

Китайският президент Си Дзинпин дойде на посещаване в Унгария. Той ще се срещне с унгарския министър председател Виктор Орбан. Фокусът на тяхната среща е войната в Украйна и общите инфраструктурните планове, оповестява Ройтерс.

За Пекин Унгария е значим сътрудник в търговията и вложенията, за разлика от други страни от Европейски Съюз, които обмислят диверсификация от Китай и стават по-малко подвластни от втората по величина в света стопанска система.

Според проправителствения ежедневник Magyar Nemzet Си Дзинпин е развил дълбоки другарства с маджарски политици , а Унгария е цел номер едно в района на Централна и Източна Европа за китайски вложения.

Китайският президент дойде в Унгария след посещаване и. В Париж президентът Еманюел Макрон и шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен го притиснаха да обезпечи по-балансирана търговия с Европа и да употребява въздействието си върху Русия, с цел да постави завършек на войната в Украйна.

Унгария и Китай означават 75-ата си годишнина от установяването на дипломатически връзки . Очаква се двете страни да подпишат до 18 нови съглашения за съдействие, едно от които може да бъде широкомащабен инфраструктурен план в границите на големия план на Китай " Един пояс, веднъж.

Подобно на Сърбия, Унгария е покровител на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", упорит проект, стартиран от Си Дзинпин преди десетилетие с вярата за създаване на световна инфраструктура и енергийни мрежи, свързващи Азия с Африка и Европа.

Орбан стартира да работи по доближаването на страната си с Пекин незабавно откакто пристигна на власт през 2010 година Топлите политически връзки се трансфораха в вложения към десетилетие по-късно, когато производителите на акумулатори и електрически транспортни средства започнаха да придвижват произвеждане в Унгария.
 Сърбия подписа съглашение за свободна търговия с Китай
Сърбия подписа съглашение за свободна търговия с Китай

Това ще подсигурява безмитен експорт за 95% от сръбските артикули за Китай през идващите 5 до 10 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР