Китайският президент Си Дзинпин е казал на колегата си от

...
Китайският президент Си Дзинпин е казал на колегата си от
Коментари Харесай

Напрежение между Си Дзинпин и Байдън, светът трепери

Китайският президент Си Дзинпин е споделил на сътрудника си от Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на обстановката с Тайван по време на телефонния им диалог през предишния месец, че в този момент не е моментът за пълномащабна рецесия, заяви в четвъртък " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на източник покрай китайският водач, съобщи БНР.

Обаждането, което се организира на 28 юли, пристигна на фона на възобновеното напрежение по отношение на позицията както на Пекин, по този начин и на Вашингтон по отношение на Тайван и няколко дни преди ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси да посети острова.

По време на диалога Си Цзинпин е предизвестил Джо Байдън да " не си играе с огъня " по въпроса за Тайван. Президентът на Съединени американски щати пък е споделил на китайския си сътрудник да " заобикаля предприемането на стъпки, които могат да застрашат районната непоклатимост ".

Междувременно през вчерашния ден ръководителят на комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати Грегъри Мийкс съобщи, че Вашингтон се стреми да избегне спор за Тайван, сходен на този в Украйна.

За разлика от Китай, Съединените щати не желаят да трансформират статуквото на Тайван, съобщи в сряда конгресменът от Ню Йорк Грегъри Мийкс.

Мийкс, който взе участие в визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси на острова предходната седмица, добави на конференция, че всички азиатски " другари и съдружници ", които им бяха домакини по време на азиатска аудиенция, " желаеха да видят “ делегацията на Вашингтон и нейната " мека мощ ".

Представителят в Камарата на представители от Илинойс - Раджа Кришнамурти пък акцентира, че пътуването до Тайван е било значимо, защото Вашингтон " искаше да се увери, че това, което се случи в Украйна, няма да се случи във връзка с района на Югоизточна Азия и по-специално в Тайван ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР