Китайският предприемач Лей Юн притежава 31.4% от акциите на Xiaomi,

...
Китайският предприемач Лей Юн притежава 31.4% от акциите на Xiaomi,
Коментари Харесай

Листването на Xiaomi може да направи 56 от служителите на компанията милионери

Китайският бизнесмен Лей Юн има 31.4% от акциите на Xiaomi, като понастоящем е основен изпълнителен шеф на компанията

© China Stringer Network Още по тематиката
Борсовият дебют на Xiaomi може да вкара създателя й в топ 30 на милиардерите по света

При сполучливо листване на китайския смарт телефон производител оценката му може да стигне 100 милиарда $, а благосъстоянието на Лей Юн – 28.3 милиарда $
14 май 2018
Xiaomi се готви за листване в Хонконг, което да я оцени на до 100 милиарда $

Това може да е най-голямото обществено предложение за китайска софтуерна компания от 2014 година
3 май 2018
Амбицията на Xiaomi

Моделът Mi Mix 2 без проблеми съперничи на флагманите на огромните съперници
30 мар 2018
Топ 5 смарт телефони от MWC в Барселона

Кои ще са някои от хитовите модели на пролетта
16 мар 2018 Един от най-успешните производители на сматрфони - компанията Xiaomi, скоро ще листне акции на борсата. Сред първите вложители в компанията са 56 от чиновниците на компанията, чийто дял може да бъде оценен на фондовия пазар от 1 до 3 милиарда $. Това прави по към 36 млн. $ на човек, написа Bloomberg. Компания за образец
Xiaomi е четвъртият по величина производител на смарт телефони в света и евентуално пазарната му оценка ще е с 200 пъти по-голяма от стартовата сума на компанията. Съоснователят на Morningside Ричард Лиу разяснява триумфа на Лей Юн: " Той има визията и може да построи онази мощна религия у хората, която би могла да ги ентусиазира да поемат големи опасности ".
Как стартира всичко

Преди осем години, когато китайският производител Xiaomi не беше продал още нито един сматфон, 56 чиновници обезпечават общо 11 млн. $ вложения в стартъпа.
Днес същите тези хора могат да се трансфорат в милионери след листването на компанията. Идеята да вложи лични средства хрумнала на Лей Юн, някогашен инженер от Microsoft, който в този момент е чиновник №12 в Xiaomi.

През 2010 година личният състав е работил без почивен ден, с цел да може да подкрепи развиването на мобилния производител. Лей решил да вложи в компанията средства, които икономисал - към 79 хиляди $, защото " не бяха задоволително да си купим къща ", а след това образецът му бил последван от останалите чиновници. В момента Лей може да завоюва сред 10 и 20 млн. $ според от пазарната оценка на Xiaomi.

Възможни пазарни цени

Акциите на компанията може да костват сред 1 и 8 $, като зависи от това какъв дял ще пусне компанията на борсата в Хонконг. По този метод огромен брой служащи може да завоюват от акциите, които имат. Лей и други съоснователи на компанията ще разполагат с най-големите суми.

Лей Юн - новият милиардер

Китайският бизнесмен има 31.4% от акциите на Xiaomi, като понастоящем е основен изпълнителен шеф на компанията. Това би го наредило измежду топ 5 на милиардерите в страната след създателя на Alibaba - Джак Ма, създателя на софтуерния холдинг Tencent Ма Хуатенг (познат и като Пони Ма) и ръководителя на строителната група Evergrande Group - Хуей Ка Йен.

Юн има вложения и в софтуерната компания за онлайн игри Kingsoft, на която в предишното е бил основен изпълнителен шеф, както и в китайската обществена мрежа YY, в чието управление също е взел участие. Листването на Xiaomi би било най-голямото на китайска компания от 2014 година, когато Alibaba Group съумя да набере 21.8 милиарда $ от финансовите пазари. За Лей Юн сполучливото показване би могло да докара до набъбване на благосъстоянието му до 28.3 милиарда $.

Възможни вложения

Постъпленията от общественото предложение се чака да бъдат вложени в развиване на устройствата, световно разгръщане и възобновяване на софтуера. За последната година едвам 28% от приходите са пристигнали отвън Китай. Същевременно Xiaomi е измежду най-популярните марки за мобилни телефони в Индия, като съгласно изследване на анализаторската компания Canalys държи 31% от пазара там. Нейните релативно евтини модели са все по-голямо предизвикателство за пазарните водачи Samsung Electronics и Apple.

Силициевата котловина е известна със скритите си милионери, които са били в началото ранни членове на компании като Фейсбук. В Китай обаче рядко се случва да забогатееш по сходен метод. " Тези чиновници към този момент са поели голям риск, започвайки с подобен дребен старт, само че точно това е страхотното в историята. Те демонстрираха възторг и се оказаха прави ", споделя Ханс Тунг, един от ранните покровители на Лей.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР