Китайският концерн Geely придоби шведската компания Volvo и веднага започна

...
Китайският концерн Geely придоби шведската компания Volvo и веднага започна
Коментари Харесай

Китайско-шведски хибрид тръгва да превзема Европа

Китайският тръст Geely закупи шведската компания Volvo и незабавно стартира да употребява нейните технологии. Един от първите резултати от това съдействие е новосъздадената марка Lynk & Co, която възнамерява нахлуване в Европа през 2020 година В гамата на марката в Китай има три модела - кросоувърите 01 и 02 и седана 03. В момента се работи над хечбек 04 и SUV със 7 места, който получава наименованието 05. В Европа обаче следващата година ще стъпи единствено един от тези модели ­- 01.

" Решихме да предложим в Европа единствено кросоувъра 01, защото не желаеме да бързаме. Колкото по-малко модели имаме, толкоз по-добре ", изяснява генералният шеф на Lynk & Co Ален Васьор. И добавя, че колите на новата марка няма да се продават, а ще се оферират само против абонамент, като минималният период за него е 1 месец.

Всъщност Lynk & Co 01 съставлява модифицирана версия на Volvo XC40. Дължината на кросоувъра е 4512 мм, широчината - 1857 мм, височината - 1689 мм, а дистанцията сред двете оси е 2734 мм. Пътният луфт на автомобила е 213 мм.

В Китай кросоувърът се предлага с бензинов турбомотор с работен размер 2,0 литра, който развива мощ 190 к.с. и 300 Nm въртящ миг. При версията с предно предаване скоростната кутия е 6-степенна автоматизирана, а при тази със задвижване на четирите колела - автоматизирана със 7 предавки. За Европа обаче ще се предлага само хибридният вид. При него задвижването става с композиция от 1,5-литров бензинов турбомотор с мощност 180 к.с. и електрически мотор с 82 к.с. Съвкупната мощ е 260 к.с., а скоростната кутия е 7-степенна роботизирана.

Всички модели ще имат идентичен интериор, в който влизат 12,25-инчов дигитален приборен панел и централен сензорен екран с диагонал 10,2 инча. Европейците ще могат да избират сред 6 равнища на съоръжение.

Продажбите ще започват от Амстердам, като финансовата и културна столица на Нидерландия не е определена инцидентно, защото е един от градовете, чиито поданици не залагат прекалено много на колите и избират други типове превоз. Китайците се надяват, че в случай че съумеят да пробият там, по-късно ще им е по-лесно на други места. Следващите два града са Берлин и Гьотеборг.

" Всички пазари в Европа би трябвало да бъдат обхванати през 2022 година Няма да имаме дилъри, а ще отворим лични магазини, най-много по два във всяка страна. Ще има още преносими търговски точки, а ще разчитаме доста и на онлайн продажбите ", добавя Васьор.

Всички магазини ще работят непрекъснато, защото марката е насочена към нощния живот в огромните градове. В Лондон да вземем за пример магазинът на Lynk & Co ще бъде ситуиран в Сохо.

" През 2018 година продадохме 120 000 коли в Китай, а през тази година ще достигнем 150 000, което прави растеж от 20%. Повечето ни клиенти са младежи, като половината от тях не са навършили 35 години, а междинната възраст на купувачите на седана 03 е 28 години. Цените ни са като тези на Volkswagen, само че същото се отнася и за качеството, което е доста високо ", сподели още Васьор.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР