Китайският износ на електромобили за Европейския съюз се сви с

...
Китайският износ на електромобили за Европейския съюз се сви с
Коментари Харесай

Разследване доведе до спад на износа на електромобили от Китай за ЕС с 20%

Китайският експорт на електрически автомобили за Европейския съюз се сви с 19,6% през януари и февруари 2024 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това се случва на фона на следствието Европейски Съюз дали дотациите на Китай дават на производителите на коли незаслужено преимущество пред други производители на електрически автомобили, написа Oil price.

През първите два месеца на 2024 година Китай е изнесъл близо 75 600 електрическия автомобил за Европейски Съюз, съгласно публични китайски митнически данни, представени от Bloomberg във вторник.

През октомври Европейски Съюз стартира следствия по отношение на дотациите за вноса в Европейски Съюз на електрически транспортни средства с акумулатори (BEV) от Китай, с цел да дефинира “дали веригите в Китай се възползват от нелегално субсидиране и „ дали това субсидиране предизвиква или заплашва да аргументи икономическа щета на производителите на BEV в Европейски Съюз. ”
 BYD идва в Европа, само че регулациите, високите разходии за труд и лоялността на клиентите, може да спънат китайската компания
BYD идва в Европа, само че регулациите, високите разходии за труд и лоялността на клиентите, може да спънат китайската компания

Европейските производители имат няколко аргументи да бъдат оптимисти, че ще се оправят по-добре в борбата на своя територия.

То би трябвало да завърши през есента на 2024 година Констатациите от него ще „ открият дали е в полза на Европейски Съюз да поправя последствията от нелоялните търговски практики, открити посредством налагането на антисубсидийни мита върху вноса на електрически транспортни средства с акумулатори от Китай “, съобщи Европейската комисия.

В своя тирада за положението на Съюза през септември, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разяснява, че „ световните пазари сега са наводнени с по-евтини китайски електрически коли. И цената им се поддържа изкуствено ниска посредством големи държавни дотации ”.
 Китайската BYD стъпва на пазара в Гърция с два електрическия автомобил. Какви са цените?
Китайската BYD стъпва на пазара в Гърция с два електрическия автомобил. Какви са цените?

Първите два шоурума на BYD ще бъдат отворени в Атина

По думите й това изкривява пазара в Европейски Съюз. По-рано този месец Европейската комисия подложи на регистрация вноса на нови акумулаторни електрически транспортни средства от Китай, „ тъй че след това да могат да се ползват ограничения против този импорт от датата на такава регистрация “.

Разследването на китайските дотации от Европейски Съюз би трябвало да завърши до ноември, само че блокът може да наложи мита още през юли.

Комисията съобщи, че що се отнася до дотациите, тя „ разполага с задоволително доказателства, показващи, че вносът на съответния артикул от КНР е субсидиран “.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР