Китайският град Шанхай съобщи днес за рекорден брой симптоматични случаи

...
Китайският град Шанхай съобщи днес за рекорден брой симптоматични случаи
Коментари Харесай

Още китайски градове налагат ограничения заради ковид

Китайският град Шанхай заяви през днешния ден за рекорден брой симптоматични случаи на КОВИД-19. Ограничения против ковид вкараха и други региони в Китай, до момента в който страната продължава да следва метода си за " динамично пречистване ", който цели да се овладее разпространяването на мощно заразния вид Омикрон, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31316
Икономическата зона на летището в Шънчжоу - индустриален регион в Централен Китай, където се намира доставчикът на " Епъл " ( Apple Inc) - софтуерната компания " Фокскон " (Foxconn) - разгласи през вчерашния ден 14-дневен локдаун " за адаптиране към епидемиологичната конюнктура ".

Властите в северозападния град Сиан приканиха през вчерашния ден жителите да заобикалят да излизат без потребност от жилищните си квартали, а фирмите - да накарат чиновниците да работят от къщи или да живеят на работното си място след появяването на десетки случаи на заразяване с ковид този месец. В отговор на безпокойството на жителите от вероятен дефицит на храни, представител на управляващите в Сиан сподели през днешния ден, че рекомендацията не съставлява локдаун и успокои хората, че градът няма да наложи подобен.

Шанхай, център на ново огнище на болестта в последно време, регистрира за през вчерашния ден рекордните 3590 симптоматични случая и 19 923 асимптоматични (лек растеж спрямо предходния ден, когато те са били 19 872). Случаите на коронавирус в мегаполиса града съставляват голямото болшинство случаи в страната, макар че множеството от неговите 25 милиона поданици остават в локдаун.

Продължителните и разширяващи се рестрикции способстват за съществено нарушение на веригите за доставка, което се чака до докара до закъснение и на доставките, осъществявани от фирмите, включително " Епъл ".

Икономистите предизвестяват, че рестриктивните мерки ще се отразят върху темпа на икономическия напредък в страната тази година. Снощи Китайската централна банка понижи нивото на паричните запаси, с които банките са длъжни да разполагат, с цел да смекчат внезапното закъснение на растежа. Вчера шефът на китайския производител на електрически автомобили " Спън " (Xpeng) сподели, че на автомобилостроителите може да се наложи да спрат производството си идващия месец, в случай че доставчиците в Шанхай и близките региони не възобновят работа.

Властите в град Сучжоу, покрай Шанхай, споделиха през днешния ден, че всички чиновници, които имат опция, би трябвало да работят от у дома, а жилищните комплекси и фирмите би трябвало да заобикалят излишно придвижване на хора и транспортни средства. Градът заяви за над 500 нови случая на коронавирус.

Китай като цяло разгласи 24 791 нови случая на ковид през вчерашния ден, като 3896 от тях са симптоматични, а 20 895 - безсимптомни. Ден по-рано здравните управляващи записаха 24 268 нови случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР