Китайският гигант в онлайн търговията Alibaba придобива 36 процента от

...
Китайският гигант в онлайн търговията Alibaba придобива 36 процента от
Коментари Харесай

Alibaba инвестира 2,9 млрд. долара във верига хипермаркети

Китайският колос в онлайн търговията Alibaba придобива 36 % от китайската верига хипермаркети Sun Art Retail за към 2,9 милиарда $, заяви организация Блумбърг.

Sun Art Retail има 400 магазина, работещи под марката Auchan и RT-Mart. Като част от договорката френската Auchan Retail SA ще увеличи каузи си в Sun Art Retail до сходно ниво и ще сътвори съюз с интернет колоса, с цел да работят в китайския бранш на търговията на храни на дребно.

Сделката е най-новата инвестиция на Alibaba в обичайни търговски вериги в реализиране на упоритостта да преобрази бранша на обичайна търговия на дребно, възлизащ на 4 трилиона $.

Големият опит на Alibaba в обичайния бранш на търговията на дребно е в самото си начало, само че в случай че е сполучлив, може да поведе безапелационно пред Amazon на арената на разпокъсания свят на физическите търговски вериги. Компанията на Джак Ма похарчи милиарди да купува хранителни магазини, молове и универсални магазини доста преди Amazon да разгласи, че придобива да 13,7 милиарда $ веригата магазини за биохрани Whole Foods.

Чистата печална на Alibaba за първото тримесечие на финансовата 2017-2018 година, т.е. април - юни, е повишена с 1,96 пъти на годишна основа и възлиза на 2,07 милиарда $, добавя ТАСС.

Приходите за този интервал са се нараснали с 56 % до 7,4 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР