Китайският гигант в областта на електрониката Xiaomi получи одобрение от

...
Китайският гигант в областта на електрониката Xiaomi получи одобрение от
Коментари Харесай

Xiaomi получи от китайските регулаторни органи необходимото разрешение за производство на електромобили

Китайският колос в региона на електрониката Xiaomi получи утвърждение от Националната комисия за развиване и промени (NDRC) да създава електрически автомобили. Този ход е значим стадий в проектите на компанията да стартира да създава електрически коли до началото на идната година. Xiaomi има намерение да влага 10 милиарда $ в автомобилния бранш и към този момент е приключила построяването на огромни индустриални мощности в Пекин. Навлизането в автомобилния бизнес е част от тактиката за диверсификация на бизнеса на компанията. В същото време CATL и CALB евентуално ще се трансфорат в съществени снабдители на акумулатори за новите коли.

NDRC беше внимателна при одобряването на новите проекти за произвеждане на електрически автомобили в КНР заради опасения от свръхкапацитет и закъснение на търсенето в бранша. Но в последна сметка всички формалности бяха уредени и Xiaomi получи дълго чаканото позволение от управляващите да диверсифицира бизнеса си.

Компанията към този момент е приключила строителството на голям цех в Пекин, който може да създава 200 000 електрически автомобила годишно, и възнамерява да създава към 100 000 електрическия автомобил през идната година. Миналата седмица Xiaomi също по този начин форсира наемането на служащи за фабриката си за електрически автомобили, подготвяйки се да стартира всеобщото произвеждане през месец декември тази година.

Навлизането в производството на електрически автомобили е част от тактиката на Xiaomi да диверсифицира главния си бизнес на фона на намаляващото търсене на електронни устройства. Компанията възнамерява да употребява хиляди свои магазини като шоуруми за своите електрически коли.

Този ход би могъл да бъде едно доста развиване на китайския авто пазар, където дребните електрически коли се радват на огромно търсене. Важно е да се означи, че електрическият миниавтомобил на Xiaomi няма да се продава отвън Китай най-малко през първите няколко години, защото има за цел да усили продажбите на вътрешния пазар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР