Анализаторската компания CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) публикува резултатите от

...
Анализаторската компания CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) публикува резултатите от
Коментари Харесай

Собствениците на Apple iPad стават все по-малко склонни да сменят своите таблети

Анализаторската компания CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) разгласява резултатите от изследване по отношение на цикъла на възобновяване на таблетите Apple iPad. По-голямата част от притежателите на Apple iPad употребяват устройствата си повече от три години, отразявайки тренд към по-дълъг живот.

Според получените данни, притежателите на iPad употребяват устройствата си все по-дълго, преди да решат да ги сменят с по-нов модел. През 2024 година, с стартирането на пазара на новите модели Apple iPad Pro и Air, анализаторите на CIRP откриха, че 40% от притежателите на iPad не престават да употребяват своите таблети три или повече години. Това е с 4% повече от 2023 година и с 12% повече от 2022 година

Освен това се е нараснал и делът на притежателите, които употребяват Apple таблетите си в продължение на две-три години —- до 25%, което е с 2% повече по отношение на 2023 и 2022 година Процентът на потребителите, които надграждат своите устройства след една до две години или по-малко от една година, е понижен надлежно до 25% и 10%.

CIRP акцентира, че потребителите на Apple таблетите не сменят устройствата си с по-нови модели, до момента в който не се повредят, батерията не се повреди или мястото за предпазване не им свърши. Като цяло числата демонстрират, че потребителите на iPad от ден на ден ценят издръжливостта и надеждността на своите устройства. Това изяснява за какво продължителността на живота на iPad продължава да се усилва.

Важно е да се означи, че изследването на CIRP е приключено преди стартирането на новите модели iPad на Apple през 2024 година Следователно ще бъде забавно идващото изследване на анализаторите, с цел да забележим дали новите модели са оказали въздействие върху по-бързата промяна на по-старите таблети.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР