Китайските власти отмениха видео обръщение на президента на Европейския съвет,

...
Китайските власти отмениха видео обръщение на президента на Европейския съвет,
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО: Китай отмени видео обръщение на Шарл Мишел в Шанхай

Китайските управляващи анулираха видео послание на президента на Европейския съвет, Шарл Мишел, на церемонията по откриването на огромно комерсиално ревю в Шанхай, което трябваше да подлага на критика „ противозаконната война “ на Русия в Украйна и да призове за понижаване на комерсиалната взаимозависимост на Европейски Съюз от Китай, обявиха дипломати.

Предварително записаният видеоклип от Шарл Мишел трябваше да бъде един от няколкото от международни водачи и ръководители на интернационалните организации, в това число китайския президент Си Дзинпин, на откриването на Китайското интернационално ревю за импорт (CIIE) в петък, споделиха трима европейски дипломати пред Ройтерс.

Дипломатите, чиито имена не могат да бъдат посочени заради чувствителността на въпроса, споделиха пред Ройтерс, че са сюрпризирани, че речта е отстранена.

Нито един от съорганизаторите на ревюто, китайското министерство на търговията и градската администрация на Шанхай, не дадоха отговор на настояванията на Ройтерс за коментар.

„ Не съм осведомен със съответната обстановка “, сподели представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан на постоянен брифинг за вести в Пекин във вторник. „ Не мога да разясня това. "

Други високопоставени лица, които приказваха на церемонията след Си, включваха ръководещия шеф на Международния валутен фонд, генералния шеф на Световната комерсиална организация и президентите на Индонезия, Шри Ланка и Беларус, съгласно формалния уеб страница на ревюто.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР