Китайските власти очакват сериозен бум в туристическия сектор по време

...
Китайските власти очакват сериозен бум в туристическия сектор по време
Коментари Харесай

Китай очаква бум на туристите през Пролетния празник

Китайските управляващи чакат сериозен взрив в туристическия бранш по време на идните почивни дни за обичайна Нова година.

Проучване на публичното мнение сочи, че 83% от китайците биха желали да пътуват през първото тримесечие на годината, а малко над половината интервюирани са избрали да създадат това през Пролетния празник, който стартира на 16 февруари. Експерти от бранша, предвиждат, че през тазгодишните празници ще бъдат направени над 380 милиона туристически пътувания в страната, което съставлява нарастване от към 12% на годишна база.

Очакванията са те да генерират доходи от 476 милиарда юана (75 милиарда долара). По думите на Уан Сяофън, зам.-директор на Националната работа за туризъм, повече хора ще пътуват в северните и южните елементи на страната през празниците.

Тази година ще бъдат проведени и повече обичайни празници като храмови панаири (мяохуей) и изложения на цветя. Китайският зам.-министър на културата Ян Джъдзин съобщи, че тази година Пролетният празник ще бъде световно събитие.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР