Китайски учени са разработили новаторски метод за производство на пропилен,

...
Китайски учени са разработили новаторски метод за производство на пропилен,
Коментари Харесай

Китайски учени разработиха нов метод за производство на пропилен за намаляване на въглеродните емисии

Китайски учени са създали реформаторски способ за произвеждане на пропилен, с което да допринесат за напъните за понижаване на въглеродните излъчвания. Статията, която показва изобретението, беше оповестена онлайн в най-престижното интернационално научно списание Science в петък.

Пропиленът служи като съществена химическа суровина за разнообразни артикули като пластмаси, медицински консумативи, автомобилни съставни елементи и строителни материали. Съществуващата технология за непосредствено дехидрогениране на пропан до пропилен обаче изисква доста вложение на топлота, което води до висока консумация на сила и въглеродни излъчвания.

Изследователският екип от университета в Тиендзин е създал реакционна система, състояща се от железни оксиди за ендотермично дехидрогениране на пропан. Системата дейно употребява топлината, генерирана посредством селективно изгаряне на страничния артикул, с цел да компенсира топлината, нужна за цялостната реакция.

В съпоставяне с обичайните процеси, новата технология може да намали температурата на реакцията с 30 до 50 градуса по Целзий, което се чака да понижи потреблението на сила с 20 до 30 %. Това доста понижава излъчванията на въглероден диоксид.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР