Китайски учени разработиха нов метод за замразяване на яйцеклетки при

...
Китайски учени разработиха нов метод за замразяване на яйцеклетки при
Коментари Харесай

Китай патентова нов метод за замразяване на яйцеклетки

Китайски учени създадоха нов способ за заледяване на яйцеклетки при доста ниска температура като технологията усилва жизнеспособността на замразените фоликули с над 30 %. Направените проби върху мишки са потвърдили, че този способ е доста обещаващ за опазване на плодовитостта при дамите, изключително при такива, които се лекуват от тежки болести и моментът не е подобаващ да зачеват, съобщи Българска телеграфна агенция.

Научният способ е оповестен в списанието Nature Communications и преглежда случаите на девойки в предпубертетна възраст, нуждаещи се незабавно от лекуване на рак. За тях криоконсервацията на фоликулите е съвсем единственият вид за опазване на плодовитостта им. Но има и странични резултати като всяка изкуствена технология, този път поради високата централизация и висока токсичност, се споделя в отчета.

Изследователи от Университета за просвета и технологии на Китай дружно с сътрудници от Първата обвързвана болница на Медицинския университет в Анхуей създадоха способ за витрификация на миши фоликули, капсулирани в хидрогел посредством нанозатопляне. Това е нова технология за криоконсервация.

Чрез този способ учените понижиха нуждата от мощно токсичните защитни сътрудници и понижиха концентрацията им до ¼ от тази при стандартния прийом. В по-нататъшни проучвания овоцитите, получени от тези фоликули, бяха оплодени инвитро и развити в здрави мишки след трансфер на ембриони. Патентът за тази технология е подаден и се чака тя да бъде приложена клинично в свързани лечебни заведения в провинция Анхуей през 2023 година

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР