Китайски учени разработиха 500-мегапикселова облачна камера с изкуствен интелект, която

...
Китайски учени разработиха 500-мегапикселова облачна камера с изкуствен интелект, която
Коментари Харесай

Китайски учени разработиха супер камера

Китайски учени създадоха 500-мегапикселова облачна камера с изкуствен интелект, която може да снима хиляди лица на стадион с съвършени елементи, след което да генерира данните в облак, до момента в който локализира съответната цел в един момент. Тя е дело на шанхайския университет „ Фудан " и Института за оптика, фина механика и физика към Китайската академия на науките в Чанчун, провинция Дзилин, оповестява " Радио Китай ".

500-мегапикселовата камера снима изображенията извънредно детайлно. Например на стадион с десетки хиляди хора тя може да направи панорамна фотография с ясни елементи на всяко лице. След като се свърже с изкуствения разсъдък, технологията за различаване на лица, мониторинга в действително време и изчислителния облак е в положение да открие и разпознава човешки лица или други обекти и неотложно да откри съответната цел.

Камерата може да снима и видеоклипове със същата свръхвисока резолюция като фотосите, с помощта на два специфични чипа, създадени от същия екип.

Повечето китайски специалисти приветстваха приложението на технологията за задачите на националната защита и социална сигурност, само че някои показаха опасения по отношение на сигурността на данните и неприкосновеността. Затова те приканиха за създаването на закони и правила, които да стандартизират използването на технологията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР