Китайски изтребители са навлезли в идентификационната зона на противовъздушната отбрана

...
Китайски изтребители са навлезли в идентификационната зона на противовъздушната отбрана
Коментари Харесай

Четири китайски изтребители влязоха в опознавателната зона на ПВО на Тайван

Китайски изтребители са навлезли в идентификационната зона на противовъздушната защита на Тайван, заяви в “Туитър ” министерството на защитата на острова.

“Четири самолета Джей-16 на Народоосвободителната войска на Китай навлязоха в зоната за идентификация на югозападната противовъздушна защита на Тайван на 1 август 2022 г.”, гласи известието.

Пекин постоянно организира учения и патрули в Тайванския проток на фона на изострените връзки със Съединени американски щати. И по този начин, на 15 юли Министерството на защитата на острова заяви, че е разкрило 10 китайски бойни самолета, а на 23 юни - 22.

Китайското външно министерство неведнъж е наричало тайванския въпрос най-чувствителния в връзките с Вашингтон. През последните дни обстановката се усложни от клюки към вероятно посещаване на острова от страна на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, която е на азиатска обиколка.

Самият ръководител не сподели нищо за проекти за посещаване в Тайван, само че Китай изрично се опълчва на всевъзможни визити на задгранични чиновници на острова, считайки това за интервенция във вътрешните работи.

Пекин не признава суверенитета на Тайван, счита го за своя провинция и упорства в целия свят да се съблюдава " политиката на един Китай ". Съединени американски щати сякаш придържат към този принцип, само че на процедура освен интензивно контактуват с острова, само че и постоянно доставят оръжия там.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР