Китайската столица Пекин преживява взривоопасна епидемия от COVID-19, заяви правителствен

...
Китайската столица Пекин преживява взривоопасна епидемия от COVID-19, заяви правителствен
Коментари Харесай

Ковид епидемията върлува в Пекин, затвориха барове и магазини

Китайската столица Пекин претърпява " взривоопасна " зараза от COVID-19, съобщи държавен представител в събота, до момента в който комерсиалният център Шанхай организира всеобщи проби, с цел да овладее скока на случаите, оповестява Ройтерс.

Предупреждението последва ново стягане на рестриктивните мерки на Коронавирус в Пекин от четвъртък насам, като най-малко два региона затвориха някои места за забавление след експлоадирането на зараза в квартал, цялостен с нощни заведения, магазини и посолства.

Не единствено, че магазините заведенията се затварят, към тях се слагат плътни заграждения, тъй че никой да няма достъп до тях, демонстрират фотоси на фотограф на АП.

Въпреки че равнището на заразяване в Китай е ниско по международните стандарти, страната поддържа политика на нулев КОВИД, базирайки се на нуждата от отбрана на възрастните хора и здравната система, даже когато други страни се пробват да живеят с вируса.

Досега в страната с население 1,4 милиарда души са регистрирани единствено 5 226 смъртни случая от COVID-19. В събота управляващите в Пекин оповестиха, че всички 61 нови случая, разкрити в града в петък, са посещавали бар " Небесен супермаркет " или са имали връзка с него.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР