Китайската столица Пекин преживява "взривоопасен" взрив на COVID-19.Взривът е свързан

...
Китайската столица Пекин преживява "взривоопасен" взрив на COVID-19.Взривът е свързан
Коментари Харесай

Пекин предупреди за взривоопасна епидемия от COVID

Китайската столица Пекин претърпява "взривоопасен " гърмеж на COVID-19.

Взривът е обвързван с бар, съобщи държавен представител в събота, до момента в който комерсиалният център Шанхай организира всеобщи проби, с цел да овладее скока на случаите, свързани с фризьорски салон.

Предупреждението последва ново стягане на коронавирус - рестриктивните мерки в Пекин от четвъртък насам, като най-малко два региона затвориха някои места за забавление след експлоадирането на зараза в квартал, цялостен с нощни заведения, магазини и посолства, предава БГНЕС.

Въпреки че равнището на заразяване в Китай е ниско, съгласно международните стандарти, страната поддържа политика на нулев Коронавирус, базирайки се на нуждата от отбрана на възрастните хора и здравната система, даже когато други страни се пробват да живеят с вируса.

Досега в страната с население 1,4 милиарда души са регистрирани единствено 5 226 смъртни случая от COVID-19.

В събота управляващите в Пекин оповестиха, че всички 61 нови случая, регистрирани в града в петък, са посещавали бар "Heaven Supermarket " или са имали връзка с него.

"Последната зараза... има мощно избухлив темперамент и необятен обсег ", съобщи на брифинг представителят на пекинското общинско държавно управление Сю Хеджян.

В събота към 15:00 ч. (07:00 ч. по Гринуич) в столицата са регистрирани 46 нови локални случая, като всички хора към този момент са изолирани или под наблюдаване, съобщи здравният чиновник Лиу Сяофън.

На брифинга градът не разгласи нови ограничавания, само че по-късно спортната администрация на Пекин съобщи, че от неделя ще бъдат анулирани всички спортни действия за младежи отвън кампуса и "офлайн ".

Досега са обявени 115 случая и 6158 близки контакта, свързани с бара, което още веднъж хвърли 22-милионния град в положение на паника.

Само преди по-малко от две седмици Пекин облекчи рестриктивните мерки, които бяха наложени за битка с огромната зараза, почнала през април.

В петък обширният курорт Universal Beijing Resort в покрайнините на града анулира проекта си да отвори още веднъж. Градските управляващи оповестиха, че трима негови чиновници са посетили бара "Heaven Supermarket ".

Много квартали в столицата бяха блокирани, а на жителите беше казано да си останат у дома.

Масово тестване

В Шанхай управляващите оповестиха три нови доказани локални случая и един асимптоматичен случай, открит отвън карантинните зони в събота, когато съвсем всички 25 милиона поданици на града започнаха нов кръг от проби за Коронавирус.

Този уикенд управляващите разпоредиха PCR проби за всички поданици на 15 от 16-те региона на Шанхай, а пет региона не разрешиха на жителите да напущат домовете си по време на тестовия интервал. Градски чиновник съобщи, че до 31 юли жителите би трябвало да вършат най-малко по един PCR тест седмично.

Най-многолюдният китайски град анулира изтощителното двумесечно блокиране на COVID-19 едвам на 1 юни.

"Малко съм обезпокоен, тъй като в случай че има позитивни случаи в комплекса, той ще бъде затворен ", сподели жителят на Шанхай Ши Вейчи, който добави, че ще се ресурси с някои консумативи, „ ако предходната обстановка се повтори ".

Властите в Шанхай оповестиха, че са създали забележка и са уволнили няколко чиновници на регионално равнище за пропуски в хотел, в който се слагат под карантина идващите от чужбина и който е посочен като един от източниците на вълната от варианта "Омикрон " в Шанхай.

Те също по този начин оповестиха, че са предизвестили или уволнили някои ръководители на държавна компания, която е притежател на салона за хубост "Червената роза ", където тази седмица измежду служащите бяха открити три случая.

Служителите на салона не са спазвали напътствията за всекидневно осъществяване на PCR проби.

В събота Шанхай заяви за седем нови локални симптоматични случая, което е нарастване с един, като шест от тях са открити отвън регионите под карантина.

В града са регистрирани и девет нови локални асимптоматични случая - с шест повече от предходния ден.

Общо за 10 юни континентален Китай оповестява за 210 нови случая на ковид, от които 79 са симптоматични, а 131 са асимптоматични, заяви Националната здравна комисия.

Това е повече в съпоставяне със 151 нови случая ден по-рано, от които 45 са симптоматични, а 106 - асимптоматични.

Към петък в Континентален Китай са доказани 224 659 случая със признаци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР