Китайската народна банка обяви днес, че ще използва различни инструменти

...
Китайската народна банка обяви днес, че ще използва различни инструменти
Коментари Харесай

Коронавирусът атакува световните борси

Китайската национална банка разгласи през днешния ден, че ще употребява разнообразни принадлежности на паричната политика, с цел да подсигурява, че ликвидността остава рационално задоволителна. Институцията добави, че по-широкото икономическо отражение на бързо разрастващата се вирусна зараза в страната ще бъде краткотрайно, съобщи Ройтерс. Изявленията са направени взаимно с регулаторите в областта на банкирането, застраховането, търговията с скъпи бумаги и валутната търговия, както и с министерството на финансите на Китай.

От понеделник търговията на китайския финансов пазар ще се възобнови. Народната банка на Китай ще обезпечи задоволителна ликвидност и ще я поддържа в рационални граници, ще ускори ограничаващите ограничения за циклично контролиране и ще поддържа устойчиво нивото на лихвените проценти на паричния пазар, съобщи заместник-управителят на банката Пан Гуншън, представен от ТАСС. По думите му управлението на централната банка обръща особено внимание на обстановката в страната на фона на разпространяването на пневмонията .

Народната банка излезе с няколко изказвания. Според едно от тях, представено от Ройтерс, институцията ще понижи съответно лихвите по заемите в поддръжка на фирмите, наранени от вирусната зараза. Освен това банката предвижда, че въздействието на епидемията върху по-широката стопанска система ще бъде краткотрайно. Инвеститорите се готвят за внезапни съмнения на китайските пазари, когато търговията в континенталната част се възобнови в понеделник след ваканцията за Лунната нова година, отбелязва Ройтерс.

Досега вирусът е лишил живота на близо 260 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР