Китайската марка Weltmeister (световен шампион от немски), която е собственост

...
Китайската марка Weltmeister (световен шампион от немски), която е собственост
Коментари Харесай

Китайци обещаха електромобил с 800 км пробег

Китайската марка Weltmeister (световен първенец от немски), която е благосъстоятелност на компанията WM Motor, разгласи, че ще пусне на пазара първокласен седан на ток. Побегът с едно зареждане на батериите на електрическия автомобил ше бъде 800 км.
Основното, с което се гордеят основателите на машината, е аеродинамиката. Стремителната форма на каросерията, камерите, заменили външните огледала и прибиращите се дръжки на вратите са главните оръжия на автомобила в това направление. Коефициентът на аеродинамично противодействие Cd е 0,23, като с толкоз могат да се похвалят серийните седани Mercedes-Benz CLA и BMW 3-Series.


Компанията-производител разкрива, че електрическият Maven (така ще се споделя електрическият седан) ще има дължина от 5 метра, като ще изразходва 14 кВт на 100 изминати километра. Изчислено по остарелия цикъл NEDC, това прави пробег от 800 км. Автомобилът ще получи и пълностоен автопилот от трето равнище, който в режим на паркиране ще предлага даже четвърто равнище, както и технология V2X, която разрешава обмяна на данни с пътната инфраструктура и с други коли.
Серийният седан на Weltmeister ще се появи през 2021 година, като салонът му също ще бъде измежду най-модерните на пазара. Вместо волан ще бъде подложен щурвал, ще има и спомагателен проекционен екран. Вероятно, при серийната версия външните камери ще отпаднат и ще бъдат сменени със общоприети огледала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР