Китайската компания с трудно произносимото име Shandong Qilu Fengde направи

...
Китайската компания с трудно произносимото име Shandong Qilu Fengde направи
Коментари Харесай

Менте на Bugatti, което се кара без книжка

Китайската компания с мъчно произносимото име Shandong Qilu Fengde направи един електрически автомобил, който се явява умалено копие на Bugatti Chiron. Ментето се назовава P8, а за ръководството му не е нужна шофьорска брошура, тъй като електрическото копие влиза в графата на така наречен "нискоскоростни електрически автомобили ".



Копието се отличава с по-малки габарити и се задвижва от електромотор. Цената му е единствено $5040, до момента в който в Китай с всички налози и акцизи нов Chiron се продава за $9 млн. Компактният Shandong Qilu Fengde P8 се оборудва с дребен електромотор, допускащ ускоряване до 65 км/ч. С едно зареждане на батериите изминава 150 километра.



Въпреки ниската цена в салона на P8 има дигитален приборен панел, седеминчов тъчскрийн екран и дори мултимедия. Автомобилът е очакван за четирима души, само че задната седалка е сходна на пейка. От 220-волтова мрежа новото Shandong Qilu Fengde P8 се зарежда за 10 часа. Още нещо любопитно е, че ускорението е доста постепенно, а мощността на електромотора е сходна на тази на скутер.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР