Съветът за сигурност на ООН прие вчера резолюция, изготвена от

...
Съветът за сигурност на ООН прие вчера резолюция, изготвена от
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН прие резолюцията на САЩ за Газа, а Хамас я приветства

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри през вчерашния ден резолюция, направена от Съединени американски щати, подкрепяща предлагането, обрисувано от президента Джо Байдън, за преустановяване на огъня в Газа.

Русия се въздържа от гласуването, до момента в който останалите 14 членове на съвета гласоподаваха " за ". Съединени американски щати завършиха текста си в неделя след шест дни договаряния сред членовете на съвета.

" Хамас " приветства това, което е включено в резолюцията на Съвета за сигурност, която удостоверява непрекъснатото преустановяване на огъня в Газа, цялостното евакуиране, размяната на пандизчии, реконструкцията, връщането на разселените в регионите им на престояване, отхвърлянето на всяка демографска смяна или понижаване в региона на линията Газа и доставката на нужната помощ на нашите хора в линията ", се споделя в изказване на въоръжената група.

Групировката е подготвена да взе участие в непреки договаряния за използване на правилата, " които са в сходство с настояванията на нашия народ и съпротивата ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР