Китайската компания BYD публикува отчетност относно броя на доставените автомобили

...
Китайската компания BYD публикува отчетност относно броя на доставените автомобили
Коментари Харесай

BYD увеличава доставките на електромобили 2,4 пъти по-бързо от Tesla

Китайската компания BYD разгласява отчетност по отношение на броя на доставените коли на месечна база, което ни разрешава да оценим резултатите от първото тримесечие още в този момент. Нейните артикули са към два пъти по-популярни от продуктите на Tesla на китайския вътрешен пазар, само че на BYD ще им е мъчно да реализират водачество на международния пазар. Във всеки случай, доставките на електрически автомобили от страна на BYD през първото тримесечие са се нараснали с 2,4 пъти спрямо тези на Tesla.

През март китайската компания достави 206 089 електрифицирани пътнически леки транспортни средства, което е с 98% повече от преди година. От този брой, 102 670 са акумулаторни електрически автомобили, а 103 419 са презареждаеми от мрежата хибриди. За цялото първо тримесечие BYD е доставил 264 647 акумулаторни електрическия автомобил и 283 270 презареждаеми хибрида. В първия случай растежът на годишна база е 85%, а във втория – надвишава 100%. Припомняме, че Tesla през първото тримесечие усили доставките си на електрически автомобили с 36% до 422 875 единици. Той остава водач, само че във връзка с растежа на доставките, BYD го изпреварва 2,4 пъти, в случай че вземем резултатите от първото тримесечие.

Ако преди година разликата сред Tesla и BYD доближаваше 2,2 пъти, то през първото тримесечие на тази година тя понижа до 1,6 пъти. Китайската компания чака да достави 1,8 милиона акумулаторни електрическия автомобил до края на тази година – толкоз колкото и Tesla. За разлика от последния, той предлага относително налични електрически автомобили на китайския вътрешен пазар, тъй че възможностите за триумф на BYD ще се дефинират от обстановката на китайския пазар и световните макроикономически процеси, които, в случай че се осъществя отрицателен сюжет, могат да навредят на бизнеса на Tesla. Маржовете на бизнеса на последния са задоволително огромни, с цел да се прибегне до понижаване на цените, при положение на засилена конкуренция, която към този момент се вижда от дейностите на американската компания през последното тримесечие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР