Китайска медия свърза коронавируса с американска военна лаборатория, информира Би

...
Китайска медия свърза коронавируса с американска военна лаборатория, информира Би
Коментари Харесай

Китайска медия свърза коронавируса с военна лаборатория в САЩ

Китайска медия свърза ковид с американска военна лаборатория , осведоми Би Би Си.

" Глобал таймс " оповестява за искане на страницата на Белия дом държавното управление на Съединени американски щати да разкрие повече информация за подозрителната лаборатория за проучване на инфекциозно заболяване към Пентагона.
 СЗО: Няма доказателства Съединени американски щати да са внесли ковид в Китай
СЗО: Няма доказателства Съединени американски щати да са внесли ковид в Китай

Преди няколко дни представителят на Министерството на външните работи на Китай загатна, че американските военни са вкарали вируса в страната

Медията акцентира, че китайски интернет консуматори и специалисти упорстват за повече информация дали лабораторията " Форт Детрик " във Фредерик, Мериленд, е обвързвана с новия ковид. Те означават, че има съвпадане сред затварянето на лабораторията и експлоадирането на Covid-19.

Пояснява се, че доста вести на британски език за затварянето на лабораторията са изтрити неотдавна, което буди " съмнения за " връзката " на лабораторията с новия ковид ".
 Съединени американски щати привикаха посланика на Китай след обвинявания, че US военни са донесли вируса в Ухан
Съединени американски щати привикаха посланика на Китай след обвинявания, че US военни са донесли вируса в Ухан

Говорителят съобщи, че американските военни може да са виновни за новия ковид в Ухан

Това е следващата информация от китайски дипломати и държавната медия, лансираща доктрина, че вирусът не е тръгнал от Китай, а просто е открит там.

Миналата седмица " Синхуа " заяви, че епидемията е тръгнала от Китай, само че " това не значи безусловно, че е с генезис от Китай ".

Говорител на външното министерство на Китай написа в " Туитър ", че американската войска може да е донесла епидемията в Ухан.

Държавният департамент на Съединени американски щати привика посланика на Китай поради този коментар . Вчера Световната здравна организация разяснява, че няма доказателства за тези изказвания на Пекин.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 164 00 доказани случая, а умрелите са повече от 6400. Регистрирани са случаи в 146 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 169 000 случая и над 6500 умряли в 148 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР