Китайска компания, която е световен лидер в производството на алуминиеви

...
Китайска компания, която е световен лидер в производството на алуминиеви
Коментари Харесай

Китайски гигант избира между три български града за новия си завод

Китайска компания, която е международен водач в производството на алуминиеви автомобилни джанти, търси опция да влага в България. Тя преглежда като благоприятни условия за построяването на цех у нас Русе, Пловдив и Плевен, като вложението може да бъде в размер на 30 милиона евро.

Това разяснява шефът на Българската организация за вложения (БАИ) Стамен Янев пред " 24 часа ".

Според медията въпросното сдружение е най-големият производител и експортьор на алуминиеви джанти за коли. По думите на Янев обаче за построяването въз основата България се конкурира с други страни.

На въпроси на Money.bg по отношение на инвеститорския интерес от БАИ потвърдиха, че все още действително има интерес, само че информацията за това коя тъкмо е компанията и останалите детайлности към предложенията й са конфиденциална информация.

 Германската
Германски производител на авточасти отваря нови 500 работни места у нас

Компанията ще наеме чиновниците в идващите 5 години

Очаква се в бъдеще да стане ясно дали тя ще стъпи в един от трите български града. И в трите към този момент работят фабрики на водещи компании в производството на авточасти и автокомпоненти.

Германската " ВИТТЕ Аутомотив ", която работи в Русе, разгласи през август, че ще разшири потенциала на завода си там и ще отвори нови 500 работни места.

 Доставчик за Mercedes прави цех за 200 милиона лв. у нас
Доставчик за Mercedes прави цех за 200 милиона лв. у нас

Къде ще бъде инвестицията?

В Плевен пък снабдител за Mercedes удостовери влагане от 100 милиона евро във фабрика. През предходната седмица пък стана ясно, че немската Leoni може да построи индустриална база в града за сред 30 и 48 милиона евро.

Производителят на авточасти за марки като BMW и Mercedes " Вили Елбе Груп " пък има цех в зона " Куклен " на пловдивската Тракия икономическа зона. Инвестицията на немския тръст беше над 9 милиона евро.

 Германската Leoni отваря цех в Плевен
Европейски колос влага €50 милиона в цех за авточасти в Плевен

Очакванията са за нови 2500 работни места
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР