Китай заяви, че твърдо ще се противопостави“ на всяка принудителна

...
Китай заяви, че твърдо ще се противопостави“ на всяка принудителна
Коментари Харесай

САЩ настоява Китай да продаде Tik Tok. Пекин отказва

Китай съобщи, че „ твърдо ще се опълчи “ на всяка насилствена продажба на TikTok, в директен отговор на настояванията на администрацията на Байдън китайските притежатели на приложението да продадат каузи си от компанията или да бъдат изправени пред възбрана на най-важния пазар.

Коментарите пристигнаха, когато основният изпълнителен шеф на TikTok Шоу Чу даде показания пред американски законодатели на фона на възходящия надзор върху връзките на приложението с Пекин.
-->
Министерството на търговията на Китай съобщи в четвъртък, че насилствената продажба на TikTok би „ съществено навредила “ на доверието на световните вложители в Съединените щати.

Китай може да избра TikTok да бъде неразрешен, в сравнение с да попадне в ръцете на САЩВ четвъртък Чу, в първото си чуване в Конгреса, се опита да успокои терзанията на законодателите по отношение на компанията и нейната майка, основаната в Пекин Bytedance.

Но той постоянно беше преустановяван и именуван колеблив от законодателите. След повече от пет часа свидетелски показания законодателите показаха бездънен песимизъм по отношение на опитите на неговата компания да отбрани данните на потребителите в Съединени американски щати и да облекчи опасенията по отношение на връзките й с Китай.

Това значи, че евентуално ще има повече апели от страна на Вашингтон да забрани TikTok, в случай че компанията не се отдели от своя китайски майка, споделиха анализатори.

През декември китайски чиновници предложиха стягане на разпоредбите, които ръководят продажбата на основани на наличие логаритми за рекомендации на задгранични купувачи.

Алгоритмите на TikTok, които държат потребителите приковани към приложението, се считат за основни за неговия триумф. Алгоритмите дават рекомендации въз основа на държанието на потребителите, като по този метод демонстрират видеоклипове, които те в действителност харесват и желаят да гледат.

Китайските регулатори за първи път прибавиха логаритми към листата с лимитирани технологии през август 2020 година, когато администрацията на Тръмп заплаши да забрани TikTok, в случай че не бъде продаден.

Анализатори и правни специалисти считат, че Пекин в последна сметка може да избра TikTok да напусне американския пазар, вместо да се откаже от своя логаритъм.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР