Китай заяви, че Корейският полуостров не е компютърна игра, след

...
Китай заяви, че Корейският полуостров не е компютърна игра, след
Коментари Харесай

Китай се озъби на САЩ: Корейският полуостров не е компютърна игра

Китай съобщи, че Корейският полуостров не е компютърна игра, откакто Съединени американски щати упорстват за нови наказания против Пхенян след последния и най-опасен опит с балистична ракета, заяви Ройтерс.

" Ситуацията на Корейския полуостров е сериозна, а не компютърна игра ", съобщи лката на китайското външно министерство Хуа Чунинг по време на постоянен брифинг. Тя отговори на журналистически въпрос за възможни нови наказания против режима в Северна Корея.

Коментатът на Пекин бе във връзка това, че Токио принуди Вашингтон да предложи нови наказания против Северна Корея след последния й опит с балистична ракета, която прелетя над Япония.

" Жалко е, че някои страни са приложили единствено наказания и са пренебрегнали резолюциите за разговор на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", добави говорителката.

" Междувременно бих желала да попитам други заинтригувани страни, които приканват Китай да упражнява по-голям напън, дали те напълно, цялостно и правилно извършват съответните резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации? Или умишлено са селективни при осъществяването на резолюциите, като да вземем за пример несъразмерен акцент върху натиска и глобите и цялостното занемаряване на апелите за разговор и мирни договаряния? ", попита риторично Хуа Чунинг.

" Виждали сме някои, които ви сочат с пръст, до момента в който ви забиват нож в гърба, някои мътят водата, с цел да търсят облага или даже рискуват да се изгорят, с цел да завоюват това, което желаят ", разяснява Хуа Чунинг, визирайки натискът от страна на Съединени американски щати, Япония и Южна Корея за нови ограничения против Пхенян.

" Просто се огледайте и мислете с открит и неутрален разум и отговорът ще ви се покаже. Както споделих през вчерашния ден, съответните страни би трябвало да обмислят няколко въпроса. Какво са създали за мирното споразумяване на казуса на полуострова? Смятат ли, че единствено глобите са сработили, без значение от това какъв брой мъчно са ги наложили? ", добавя в изказването си Чунинг.

" Ако този проблем може да бъде направен посредством просто практикуване на напън и гонене на наказания, тогава по какъв начин сме се завъртяли в този циничен кръг, когато обстановката просто става все по-зле и по-лошо? Не можем ли всички да усетим мощната миризма на " барут " на Корейския полуостров? Не е ли време всички страни да се охладят и да помисля съществено? ", добавя тя.

Припомняме, че американският президент Доналд Тръмп написа в профила си в " Туитър ", че въпросът със Северна Корея не може да бъде позволен посредством разговор.

" Съединени американски щати си говореха със Северна Корея и ги изнудваха с пари в продължение на 25 години. Говоренето не е отговорът! ", отсече Тръмп.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР