Китай спира от 27 януари всички групови туристически пътувания в

...
Китай спира от 27 януари всички групови туристически пътувания в
Коментари Харесай

Китай спира всички туристически пътувания

Китай стопира от 27 януари всички групови туристически пътувания в страната и в чужбина като част от напъните да ограничи разпространяването на ковид, заразил над 1300 души, съобщи Ройтерс. Всички китайски туристически компании приключват организирането на групови пътувания, заяви държавната телевизия. Броят на инфектираните пораства с часове и към този момент е надхвърлил 1300 души по публични данни на здравните управляващи. 

Същевременно президентът Си Цзинпин свика изключително съвещание на Политбюро на Централен комитет на Китайската комунистическа партия за разискване на идващите ограничения за справяне с бурно разрастващата се зараза от ковид в страната. На процедура към този момент са наранени всички региони на Китай, без Тибет.

Страната е изправена пред „ тежка обстановка “ предвид на „,укоряващото се разпространяване на ковид. ", декларирал китайският президент

„ Докато имаме непоколебимо доверие, работим дружно, с научна предварителна защита и лекуване и с прецизни политики, ние в последна сметка ще успеем да спечелим борбата “, добавил той и е поел ангажимент, там, където е належащо, да бъдат изпратени спомагателни експерти, които да поемат тежките случаи. Нито едно лекуване няма да се забави било заради цената си, било заради проблеми с доставка на материали. Това важи най-много за лечебните заведения в провинция Ухан, откъдето потегли епидемията, подчертал президентът.

В Китай стартира от през вчерашния ден празнуването на Новата  година, като по традиция празничната почивка е седмица, в която  милиони китайци пътуват и в страната, и в чужбина.

Власти обаче анулираха обществените празненства през днешния ден за началото на Лунната нова година в цялата страна. Новата китайска лунна година стартира в тягостна атмосфера. Броят на жертвите в страната единствено за 24 часа се усили от 26 до 41 души. В рейсовете, влаковете и самолетите на цялата територия на Китай се основават станции за медицински инспекции, а пациентите с хипотетични случаи на пневмония неотложно ще бъдат изолирани.

Към 13-те града, които са под карантина в Китай, бяха добавени още пет. Град Ухан, откъдето потегли болестта, е безусловно блокиран. Не се движат рейсове, влакове и фериботи, анулирани са излитащите самолети, а от на следващия ден се вкарват ограничавания в придвижването на транспортни средства. Ще бъде позволено придвижването единствено на длъжностен превоз и превоз със специфични пропуски. 450 лекари от китайската войска дойдоха в Ухан.

В града стартира градеж на нова болница с 1000 места, която би трябвало да е подготвена до 6 дни, оповестиха китайските управляващи.

Ограниченията за пътешестване са разнообразни в другите градове в Китай. В столицата Пекин и Шанхай всички идващи от инфектираните региони би трябвало да останат 2 седмици по домовете си. Затворени са огромни туристически атракции като Забранения град и Великата китайска стена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР