Китай сложи под ключ всички данни за произхода на коронавируса,

...
Китай сложи под ключ всички данни за произхода на коронавируса,
Коментари Харесай

Китай заключи данните за коронавируса

Китай постави под ключ всички данни за произхода на ковид, с които разполага. Наложи и ограничавания на научните изявления към болестта, заяви CNN. Новата политика постанова всички научни изявления за COVID-19 да бъдат обект на в допълнение изследване и цензура преди проучванията, предстоящи с голямо неспокойствие от международната научна общественост, да видят бял свят, съобщи Канал 3.

Особено строга ще бъде цензурата на изявленията за появяването на новия вирус. За тях ще се изисква особено позволение от най-високо управническо равнище. Това бе обявено в две онлайн бележки в уеб страниците на два китайски университета, които навреме бяха изтрити.

Засилената цензура наподобява следващия опит на китайското държавно управление да управлява изкъсо информацията за произхода на пандемията от ковид, която болести 1,8 милиона души по целия свят и взе над 100 000 жертви.

Американският президент Тръмп настойчиво назовава обществено COVID-19 " китайския вирус ", а китайците пък упрекнаха американски военни, че го пуснали в провинция Ухан.

От края на януари китайските учени и откриватели разгласиха серия от проучвания върху вируса във авторитетни интернационалните медицински издания. Някои от разкритията им, като по кое време за пръв път е установена болест на човек от човек, повдигнаха въпроси по отношение на дейностите на формалните управляващи и провокираха полемики в китайските обществени медии. С новата мярка ръководещите наподобява стягат хватката си върху публикуването на нови проучвания за вируса.

Учен, поискал категорично анонимност от боязън от репресии, съобщи пред CNN, че новата мярка евентуално ще попречва значими научни проучвания. " Мисля, че става дума за координирано изпитание на китайското държавно управление да управлява информацията с желанието да изясни, че епидемията не е тръгнала от Китай “, сподели той. „ И не считам, че те ще толерират обективно изследване в тази тенденция “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР