Китай сигнализира, че ще отвърне на търговските бариери, въведени от

...
Китай сигнализира, че ще отвърне на търговските бариери, въведени от
Коментари Харесай

Китай отвърна на САЩ и ЕС с антидъмпингово разследване

Китай алармира, че ще отвърне на комерсиалните бариери, въведени от Съединени американски щати и Европейски Съюз, откакто стартира антидъмпингово следствие на вноса на химически субстанции.

Министерството на търговията разгласи в неделя, че изследва вноса на полиоксиметиленов съполимер, термопласт, необятно употребен в потребителската електроника и автомобилната промишленост, от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Япония и Тайван.

Пекин този ход подсказва, че ще предприеме поредни дейности против бариерите във външната търговия, само че тясното следствие на химикалите също акцентира рестриктивните мерки на способността му да реагира, поради големите търговски остатъци, които има със Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Неговото деяние пристигна, откакто предходната седмица администрацията на Байдън разкри набор от мита върху китайски артикули, в това число технологии за чиста сила и компютърни чипове. Най-впечатляващото беше учетворяването на цените за електрически транспортни средства до 100 %, целящо да попречи на играчи като BYD и Nio да се наложат в авто...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР