Китай се превърна във втората държава в историята, поставила знамето

...
Китай се превърна във втората държава в историята, поставила знамето
Коментари Харесай

Китайското знаме остана на Луната

Китай се трансформира във втората страна в историята, сложила знамето си на Луната, повече от 50 години след Съединени американски щати.

Снимки от Националната галактическа администрация на страната демонстрират петзвездния Червен байрак, който към момента стои на безветрената лунна повърхнина.

Изображенията са направени от камерата на галактическата сонда Chang`e-5, кръстена на митичната китайска богиня на луната, преди тя да напусне Луната в четвъртък, с цел да се върне на Земята.

Космическата сонда донесе и първите проби от лунната канара, събрани след четири десетилетия.

Китай вложи милиарди в своята военна галактическа стратегия с вярата да има галактическа станция с екипаж до 2022 година и в последна сметка да изпрати хора на Луната.

Учените се надяват пробите да им оказват помощ да научат за произхода на луната, образуването и вулканичната интензивност на нейната повърхнина.

Ако противоположното пътешестване е сполучливо, Китай ще бъде едвам третата страна, която е взела проби от Луната, следвайки Съединени американски щати и Съветския съюз през 60-те и 70-те години. Това е първият сходен опит от задачата на Луна 24 на Съветския съюз през 1976 година

Космическият транспортен съд трябваше да събере 2 кг (4,5 фунта) материал в неразучена до момента зона, известна като Oceanus Procellarum (Океан на бурите), обширна лава низина, съгласно научното списание Nature.

Пробите ще бъдат върнати на Земята в капсула, програмирана да кацне в района на Вътрешна Монголия в северен Китай, съгласно Nasa.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР