Китай създава четиридневна почивка през май, тъй като правителството работи

...
Китай създава четиридневна почивка през май, тъй като правителството работи
Коментари Харесай

Защо Китай удължава празниците?

Китай основава четиридневна отмора през май, защото държавното управление работи интензивно за задвижване на потреблението.

Първият майски празник в сряда, 1 май тази година, ще бъде продължен до петък, разгласи Държавният съвет. В подмяна хората ще би трябвало да работят в неделя преди и по-късно, с цел да компенсират почивните дни, само че смяната ще значи четиридневен уикенд за доста хора.

Въпреки че това не основава нови почивни дни, той концентрира празника и ще насърчи повече хора да пътуват и да харчат повече за излизания, самолетни компании и хотели. Акциите в туризма се повишиха с тези вести, което пристигна откакто данните за продажбите на дребно нарастнаха с най-бавни темпове от средата на 2003 година през първите два месеца на 2019 година.
 Китай опитва с по-дълги уикенди, с цел да насърчи извършването на покупки
Китай опитва с по-дълги уикенди, с цел да насърчи извършването на покупки

Вътрешното ползване ще подтиква растежа в подтекст на търговски войни

Майският празник се пада в добър сезон за пътешестване и решението е да се отговори на това търсене и да създадат хората по-щастливи, съгласно отчет на Агенция Синхуа.

Длъжностно лице споделя, че държавното управление ще се подсигурява, че по време на тази отмора се ползва освобождение от пътни такси за пътнически коли по време на публични празници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР