Китай с остро предупреждение. Китай заплаши да предприеме ответни мерки,

...
Китай с остро предупреждение. Китай заплаши да предприеме ответни мерки,
Коментари Харесай

Китай с остро предупреждение

Китай с остро предизвестие. К итай заплаши да предприеме ответни ограничения, в случай че ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти се срещне с тайванската президентка Цай Ингвен по време на плануваното ѝ директно прекосяване през Съединени американски щати и съобщи, че всяка сходна стъпка би била “провокация ”, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Цай би трябвало да отпътува през днешния ден за посещаване в Гватемала и Белиз, като маршрутът ѝ минава през Ню Йорк и Лос Анджелис .

Източници настояват, че тя възнамерява да се срещне с Маккарти в Калифорния, макар че това не е публично доказано.

“Ако тя се свърже с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Маккарти, това ще бъде още една провокация , която съществено нарушава правилото за “един Китай ”, накърнява суверенитета и териториалната целокупност на Китай, и ще унищожи мира и стабилността в Тайванския пролив ”, съобщи на конференция представител на китайската работа по въпросите на Тайван.

“Твърдо се противопоставяме на това и несъмнено ще предприемем ограничения, с цел да дадем съдбоносен отпор ”, добави той.

Междувременно преди да се насочи към Съединени американски щати и Централна Америка тайванският президент Цайн Ингвен съобщи , че “външният напън няма да пречупи решимостта ни да контактуваме със света ”, съобщи Ройтерс.

“Ние сме спокойни и уверени, няма нито да отстъпваме, нито да предизвикваме ”, сподели Цай на тръгване на летището в Таоюан, Тайван.

“Тайван твърдо и праволинейно ще върви по пътя на свободата и демокрацията и ще поддържа връзка с останалия свят. И макар че този път е сложен, ние не сме сами по него ”.

Зърнопроизводители блокират границата ни с Румъния

Китай с остро предизвестие

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР