Китай призова САЩ и Иран към сдържаност след обявеното изпращане

...
Китай призова САЩ и Иран към сдържаност след обявеното изпращане
Коментари Харесай

Китай призова САЩ и Иран към сдържаност

Китай прикани Съединени американски щати и Иран към въздържаност след оповестеното изпращане на още 1000 американски бойци в Близкия изток и предизвестието на Техеран, че скоро ще премине граница, избрана в иранското нуклеарно съглашение, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Иран съобщи, че от 27 юни запасите му от обогатен уран ще трансферират границата, избрана в съглашението от 2015 година

"Иран би трябвало да взема решенията си внимателно, не би трябвало да се отхвърля от това съглашение с лека ръка ", съобщи китайският външен министър Ван И.

"Призоваваме всички страни да запазят самообладание и да не отварят кутията на Пандора. Съединени американски щати би трябвало да трансформират практиката си на оптимален напън. Всякакви едностранни дейности не се опират на интернационалното право. Това освен няма да реши казуса, само че ще утежни рецесията ", добави Ван И за американските подкрепления.

"Смятам, че интернационалната общественост би трябвало да сплоти напъните си, с цел да се опълчи на такива едностранни ограничения и хегемонии. Това е в нашите общи ползи ", съобщи китайският външен министър, представен от ТАСС.

Изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан заяви за изпращането на подкрепления от към 1000 американски бойци в Близкия изток малко откакто Пентагонът разгласява нови документи, в които Иран е упрекнат, че е нападнал двата танкера в Оманско море предходната седмица, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР