Китай призна новия премиер на Пакистан Шахбаз Шариф , който

...
Китай призна новия премиер на Пакистан Шахбаз Шариф , който
Коментари Харесай

САЩ организираха неуспешен преврат в Пакистан

Китай призна новия министър председател на Пакистан Шахбаз Шариф, който пристигна на власт вследствие на боен прелом. Това значи, че американците са изгубили.

Проруски водач на Пакистан, жертва на скрит план

Премиерът на Пакистан Имран Хан беше отхвърлен от поста след избор на съмнение в пакистанския парламент в нощта на 10 април. Причината, изтъкната в медиите, е неспособността да се оправя с бързата инфлация и рухването на рупията.

Самият Хан обаче, изказвайки се в Народното събрание, твърди, че това е политически скрит план на опозицията против него, който е финансиран от Съединените щати.

Аргументът е в писмо, изпратено от пакистанския дипломат във Вашингтон Асад Хан с протоколите от диалога му с помощник-държавния секретар на Съединени американски щати по въпросите на Южна Азия Доналд Лу.

Лу даде да се разбере на посланика, че администрацията на Байдън е недоволна от пакистанския водач, изключително поради визитата му в Москва и срещата с Владимир Путин в навечерието на началото на съветската специфична интервенция в Украйна, и че ще има последици, в случай че на Хан не бъде гласувано съмнение.

В Русия на равнище външно министерство се придържат към версията за интрига. Москва се притеснява, че промяната на властта, която ще бъде значително " проамериканска ", може да анулира споразуменията с Москва, в това число за плана за газопровода " Пакистански поток ". Това разумно следва от напъните на Вашингтон да " прикрива " плановете на Москва в енергийния бранш, на всички места, където е допустимо.

Пакистанската войска извършва заповедта на Вашингтон

Съединените щати действаха посредством военното управление на Пакистан. Армията в Пакистан е страна в страната, тя постоянно е управлявала страната директно или индиректно посредством военно състояние или изключително състояние или посредством пълномощници (Имран Хан не е изключение).

Днес, в допълнение към борбата с Индия или контрола на талибаните в Афганистан, пакистанската войска строи пътища, ръководи заводи и телевизионни канали, има банки. Затова уверенията й, че няма нищо общо с политиката, не могат да се одобряват на съществено.

Генерал Камар Джавед Баджва (на снимката), де факто най-могъщият човек в страната, е приключил военни учебни заведения на Съединени американски щати и Канада и е намерено прозападно надъхан. Баджва сподели, че Пакистан има отлични и дълготрайни връзки със Съединените щати, като добави, че Съединени американски щати са най-големият търговски сътрудник на Пакистан.

Той също по този начин изрази " сериозна угриженост " по отношение на " нашествието " на Русия в Украйна.

Свалянето на Хан е ориентирано и против Китай

Добавяме, че Хан раздразни Съединени американски щати освен с положителните връзки с Русия, само че и с Китай. Бившият министър председател участва на откриването на Олимпийските игри в Пекин и не участва на " срещата на върха за народна власт " на Байдън във Вашингтон, а също по този начин отхвърли всеки разговор с Индия, до момента в който тя не анулира " анексията на Кашмир ".

Както синологът Николай Вавилов написа в своя Telegram канал, рецесиите в Казахстан и Пакистан са взаимосвързани и са част от тактиката на Съединени американски щати за Централна и Южна Азия за блокиране на китайския сухопътен трафик като част от китайския план „ Един пояс, веднъж “. Както и основаването на единно пространство на безпорядък по границите на КНР, с цел да се попречи на Китай да проектира военна мощност в тайванското направление.

Като част от по-нататъшното използване на тази тактика, други страни от Централна Азия, Монголия, Северна Корея, Непал и Мианмар са изложени на риск, споделя специалистът.

Пакистан към този момент не е съдружник на Съединени американски щати

Исламабад провежда контакта на Хенри Кисинджър с китайското управление през 70 -те години и те проведоха антисъветски съюз, финансирайки Пакистан като база за хибридна война против руската войска в Афганистан през 1980-те.

Но тези дни от дълго време са отминали. Пакистан към този момент не е съдружник на Съединените щати, в най-хубавия случай сътрудник. През 90-те години на предишния век Съединени американски щати постановиха наказания против Исламабад за поддръжка на талибаните и го лишиха от финансова и софтуерна помощ.

„ Хората обичат американските артикули, американските традиции и просвета. Но методът, по който американците са употребявали Пакистан, към този момент не е добър за пакистанците. Модно е да си антиамериканец по пакистанските улици “, споделя Мухамад Зишан, пенсиониран офицер от пакистанското разузнаване, понастоящем общоприет шеф на Центъра за Проучвания за мира.

Следователно може да се допусна, че военните ще следят деликатно улицата, която поддържа Хан, и ще поправя позицията си.

Шахбаз Шариф е прокитайски водач

Днес главният съдружник на Пакистан е Китай. Лидерът на опозиционния алианс и партията на Пакистанската мюсюлманска лига, Наваз Шахбаз Шариф, е по-малкият брат на премиера Наваз Шариф, който управляваше страната от 1990 до 2017 година По това време Шахбаз е основен министър на Пенджаб, най-населеният щат в Пакистан.

През 2017 година семейство Шариф попадна в скандал, откакто имената им бяха упоменати в документите на „ Пандора “ като притежатели на офшорни активи.

Наваз беше отхвърлен от поста и изправен пред съда. Той и щерка му Мариам бяха приети за отговорни в корупция и наказани надлежно на 10 и осем години затвор.

Военните поддържаха тогавашния опозиционен водач Имран Хан, който беше определен за министър-председател през 2017 година Шахбаз Шариф също беше упрекнат в корупция, само че съдът по този начин и не го призна за отговорен.

Шахбаз Шариф, като глава на Пенджаб, работи в тясно съдействие с Китай. Ето за какво Китай сподели, че връзките с Пакистан надали ще пострадат.

„ Съседите поддържат доста постоянни връзки и мощно стратегическо взаимно доверие от 60-те години на предишния век “, сподели Лин Мингванг, професор по южноазиатски проучвания в университета Фудан.

" Китай има положителни връзки с Пакистан на всички равнища, в това число военната, политическата и обществената сфера ", сподели Лин. " Без значение коя секта пристигна на власт в Пакистан, това ще има дребен резултат върху връзките сред Китай и Пакистан. "

Пакистан е обезсърчителен сътрудник

Някои анализатори считат, че Пакистан е провалена страна.

" Няма интрига. Една зле ръководена суперсила напуща района и оставя след себе си още по-зле ръководена междинна мощ с неуверена стопанска система и токсични водачи, които не могат да виждат по-далеч от носа си ", споделя Мушараф Заиди, старши помощник в консултантската работа компания Tabadlab, пред Nikkei. Islamabad.

Това е вярно мнение, отбелязва в своя канал Telegram и узбекският специалист Бахтиор Ергашев, който се оплаква, че железопътният план Мазари Шариф-Кабул-Пешавар още веднъж е в неопределеност заради промяната на властта в Пакистан. Затова и узбекската страна избира съдействието със постоянен Иран, добави Ергашев.

Следващите общи избори ще се проведат в Пакистан през 2023 година За да работи решително с Пакистан, Москва би трябвало да работи с военните на страната, а не толкоз с политиците.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР