Китай приветства в понеделник предложена от руския президент Владимир Путин

...
Китай приветства в понеделник предложена от руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Китай приветства предложена от Путин среща относно Иран

Китай приветства в понеделник препоръчана от съветския президент Владимир Путин среща на международните водачи , за да се избегне " борба " за опасност от Съединени американски щати , с цел да провокира връщане на всички наказания на Организация на обединените нации против Иран. на Организация на обединените нации против Иран, оповестява " Ройтерс ".

Русия и Китай се опълчиха на удължаването на ембаргото , което би трябвало да изтече през октомври, по нуклеарната договорка от 2015 година сред Иран и международните сили. Единадесет членове се въздържаха , в това число Франция, Германия и Англия, до момента в който Съединени американски щати и Доминиканската република бяха единствените два гласа " За " .

Говорейки в Пекин, представителят на китайското външно министерство Жао Лицян съобщи, че неуспехът на резолюцията на Съединени американски щати " още веднъж сподели , че едностранността няма известна поддръжка и хегемонистичното държание няма да успее ".
 Помпео отхвърли да дава отговор на въпрос за среща на Организация на обединените нации за Иран
Помпео отхвърли да дава отговор на въпрос за среща на Организация на обединените нации за Иран

Той изрази съжалени, че позицията на Съединени американски щати не е подкрепена

Жао Лицян добави, че Съединени американски щати би трябвало да прекратят едностранните си наказания и да възприемат рационално отношение, като се върнат към " верния път " на съблюдаване на иранското нуклеарно съглашение и решенията на Съвета за сигурност.

" Що се отнася до съветското предложение за среща на високо ниво по иранския нуклеарен въпрос, Китай показва своето одобрение и благодарност. Ние сме подготвени да продължим да поддържаме тясна връзка и съгласуваност с всички заинтригувани страни за взаимно поощряване на политическо споразумяване на иранския нуклеарен въпрос. "

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че евентуално няма да взе участие в нито една сходна среща на върха .

Китай , който има тесни стопански и дипломатически връзки с Иран, постоянно се сблъсква с администрацията на Тръмп поради тяхната твърда позиция против Техеран , като това се трансформира в следващ проблем в връзките сред Китай и Съединени американски щати .
 Президентът на Иран Хасан Рохани: Съединените щати бяха унизени
Президентът на Иран Хасан Рохани: Съединените щати бяха унизени

И ОАЕ позволили голяма неточност, сключвайки съглашение за нормализиране на връзките с Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР