Китай отново налага драконовски ограничения, за да спре поредната пандемична

...
Китай отново налага драконовски ограничения, за да спре поредната пандемична
Коментари Харесай

Нова COVID вълна в Китай: Тежък локдаун и масово тестване в Шанхай


Китай още веднъж постанова драконовски ограничавания, с цел да спре следващата пандемична вълна от COVID-19. Здравните управляващи оповестиха, че са разкрили хипотетичен нов подтип на разновидността „ Омикрон “ в региона на Шанхай.

Преподавателят в университета „ Джаотонг “ Димитър Владиков споделя, че не може да се прибере назад в Шанхай, тъй като градът е изцяло блокиран.



„ Магазините са затворени. Вратите на блоковете са запечатани. Има защита, която следи никой да не излиза на открито и дронове, които летят да видят има ли хора на открито. Положението е съществено “, споделя Владиков.

Към момента в 25-милионния град са открити 2641 инфектирани, а 66 хиляди са асимптоматични. „ Хората са подложени на всеобщо тестване на разнообразни пунктове в града, опашките са километрични. Мои другари споделят, че за 10 дни са проверявани по 5-6 пъти “, споделя Владиков.



Преподавателят се намира в град Ханджоу, където са открити 11 случая на ковид и незабавно цялото население е трябвало да се тества.



„ В непосредственост до Шанхай се строи изолатор на 16 дка повърхност. Там ще се изолират новозаразените, с цел да се наблюдава по какъв начин протича този вирус – дали е обособен вариант или подвид “, споделя Владиков.

„ Всеки тук се надява това да е началото на края “, споделя той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР