Китай откри ново мегалетище за 11 милиарда долара. Летището отвори

...
Китай откри ново мегалетище за 11 милиарда долара. Летището отвори
Коментари Харесай

Китай откри ново мегалетище

Китай откри ново мегалетище за 11 милиарда $. Летището отвори порти дни преди празненствата по мотив 70 година от основаването на Китайската национална република , осведоми Би Би Си.

Международното летище Дасин в столицата Пекин беше публично намерено от президента Си Дзинпин.

Летището се разгръща на 700 000 квадратни метра повърхност или 98 футболни стадиони, осведоми China Daily.

Според Airport Council летището в Пекин е най-натовареното по-късно в Атланта . Но представители на китайската управляващи разясняват, че новото летище е належащо поради натовареността на интернационалното летище Пекин.

Дасин - счита се, че ще бъде с най-големия терминал в една постройка в света - се чака да бъде употребявано от огромна част от 170 милиона пасажери, които ще посетят столицата през 2025 година

Според Global Times няколко китайски самолетни компании се чака да стартират интервенции на новото летище от през днешния ден. China Southern Airlines и China Eastern Airlines организираха първите полети от Дасин в 15,45 часа локално време. Международни превозвачи като British Airways, Cathay Pacific и Finnair към този момент оповестиха, че ще имат полети до новото летище.

Дасин е ситуиран на 46 километра южно от площад " Тянанмън " . Новото летище е по план на известния проектант Заха Хадид.

Пекин се причисли към няколко мегаполиса, в това число Ню Йорк и Лондон, които имат две интернационалните летища.

Повече от 100 милиона души употребяват летище Пекин, което е намерено през 1958 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР